20. september 2021
Nu er det virksomhedernes tur til at vise samfundssind og investere i nogle af de ledige danskere, skriver Dorte Lindholt, Lisbeth Larsen og Mogens Justesen.
Nu er det virksomhedernes tur til at vise samfundssind og investere i nogle af de ledige danskere, skriver Dorte Lindholt, Lisbeth Larsen og Mogens Justesen.
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vis samfundssind og invester i nye medarbejdere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vis samfundssind og invester i nye medarbejdere
Debat - 20. august 2021 kl. 10:05
Af Af Dorte Lindholt, Lisbeth Larsen og Mogens Justesen, a-kasseledere i hhv. Holbæk-Odsherred, Kalundborg og Slagelse

Virksomhederne må droppe fordomme, og de ledige bør heller ikke være kræsne

Danmark er kommet relativt godt gennem krisen. Vi har holdt hånden under mange virksomheder og job, og nu er opsvinget i gang. Virksomheder ansætter igen nye medarbejdere, og det giver håb for mange af vores ledige medlemmer.

Men i takt med, at flere kommer i arbejde, bliver det også sværere at finde et fuldstændig perfekt match, sådan 1:1, når man ser på de lediges kvalifikationer og erfaringer, og hvad den enkelte virksomhed ideelt ønsker sig af en ny medarbejder.

En ledig, erfaren rengøringsmedarbejder, der omsorgsfuldt og med kvalitet har gjort rent i børnenes skolelokaler i mange år, og hvor kroppen derfor også kan være slidt, kan sagtens være en gevinst for rigtig mange virksomheder, men kan næppe opfylde entreprenørvirksomhedens krav til en ny jord- og betonarbejder.

En ledig af anden etnisk herkomst end dansk kan have været en meget værdsat og værdifuld medarbejder i sit tidligere job, men har måske nu sværere ved at komme i job igen, fordi kravene til et godt dansk er steget over årene i takt med dokumentation og kvalitetssikring og certificering af virksomhederne.

Derfor er vores opfordring til virksomhederne, at det her under opsvinget nu er deres tur til at vise samfundssind og investere i nogle af de ledige danskere, så vi får alle med. Den kræsne og fordomsfulde holdning over for +50- og +60-årige skal pakkes væk. Tilsvarende skal man ikke afvise unge ledige med den begrundelse, at de ingen erfaring har, for så får de det jo aldrig. Vores ønske om, at en »kræsen« holdning skal pakkes væk, gælder også de ledige. De fleste har da forestillinger om deres idealjob, og det er jo helt lovligt at gå efter drømmejobbet - mens man har taget imod og bestrider det job, der lige nu er ledigt. Erfaringen viser da også, at det er lettere at få et andet job, når man er i job. Den ledige står til rådighed, og derfor er den bedste måde at vise sin rådighed på at tage imod et job.

Vi har tidligere i Danmark bevist, at regnedrengenes påstand om en nedre grænse for antallet af ledige er en akademisk skrivebordsting. Når jobåbningerne er synlige, skal de ledige nok tage jobbene. Før finanskrisen kom ledigheden markant under den såkaldt strukturelle ledighed. Det kan og skal vi præstere igen. Vi gør alt, hvad vi kan, fra 3F's a-kasse for at støtte både de jobsøgende og virksomhederne i at finde det bedste match og eventuelt finde de kurser, som kan bidrage til en hurtigere opkvalificering af de ledige, hvis det er nødvendigt. Men der skal to til tango, og nye medarbejdere vil altid være en investering værd.

Vi behøver vel ikke at tilføje, at virksomheder, som søger nye medarbejdere, naturligvis bør tilbyde de løn- og ansættelsesvilkår, der fremgår af den frivillige aftale mellem branchens arbejdsgivere og fagforeninger - altså overenskomstens vilkår?

Synes du, at kommunen er der for dig?