18. september 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Useriøs kritik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Useriøs kritik
Debat - 22. juli 2019 kl. 07:58
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Boligministeren
Af Rasmus Stoklund,

folketingsmedlem (S)

I agurketiden kan det som bekendt være svært at finde indhold til aviserne og nyhedsudsendelserne. Måske er det derfor, at en række - især landsdækkende - medier har brugt spalteplads og tv-tid på at latterliggøre boligminister Kaare Dybvads opgør med ghetto-begrebet.

I Ekstra Bladet skrev redaktør Mads Kastrup: »Virkeligheden bliver ikke en anden, fordi man benævner den på en ny måde«. I Berlingske skrev chefredaktør Tom Jensen: »Det er ikke sådan, problemerne med parallelsamfund forsvinder, blot vi taler om dem på en anden måde«. To indlysende rigtige konstateringer, som få (ingen?) kan være uenige i. Men deres relevans i sammenhæng med boligministerens udmelding er svær at få øje på.

Kaare Dybvad har i en række interviews forklaret, hvorfor han har taget et opgør med ghetto-begrebet. Dybvad forklarer, at når han har været på besøg i forskellige socialt belastede områder og her har mødt de frivillige i foreningslivet samt de mange pædagoger og lærere i børnehaver og på folkeskoler, som kæmper for at få integrationen til at lykkes og komme de sociale problemer til livs, så gør det dem nedslåede altid at få deres område omtalt negativt som en ghetto.

Dybvad vil ikke som minister bidrage til at stemple dem og fastholde den negative stemning.

Det er derfor både klogt og sympatisk, når Dybvad ikke længere vil bruge ordet ghetto, og når boligministeren samtidig understreger, at han står ved den samlede pakke af såkaldte ghettolove, er det svært at få øje på, hvad der retfærdiggør den usaglige kritik, han mødes med.

Som minimum bør debatniveauet kunne hæves til et niveau, hvor de største avisers redaktører ikke er nødt til at skabe stråmænd for at kunne finde på indhold til deres klummer.

Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?