6. maj 2021
Billede
gallery icon

Se billedserie

facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stop regeringens bedrag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stop regeringens bedrag
Debat - 21. april 2021 kl. 06:56

Af Alex Larsen, Morelgården 4 , Albertslund og Johnny Christiansen, Maltevang 17, Hillerød , pensionister

Regeringen er kommet med et trafikudspil, der indebærer en voldsom udvidelse af motorvejsnettet og minimale forbedringer af den kollektive transport.

Vi er dybt chokerede over konsekvensen af udspillet, der vil fastlåse vores land i en infrastruktur med en voldsom øget privatbilisme og nærmest umuliggøre et samfund i balance med vores naturgrundlag.

Vi havde virkelig håbet på en politik, der fremmer en grønnere fremtid, og at Danmark ville være med til at mindske de kommende klimakatastrofer.

Vi er helt ærligt utroligt bange for fremtiden for vores børn og børnebørn.

Vi er også overbeviste om, at det samme er et flertal af befolkningen, men at regeringen med udspillet forsøger at bedrage befolkningen ved at mildne deres nuværende transportproblemer og ikke klargøre klima-konsekvenserne for dem:

Privatbilismen den største »synder«

n Klimavidenskaben er entydige omkring, at vi ikke kan forhindre eller blot begrænse den globale opvarmning, med mindre der kommer et meget stort bidrag til reduktionen af udledningen af klimagasser fra transportsektoren, og her er privatbilismen den absolut største »synder«. Mener I derfor virkelig, at en infrastrukturplan, der - i bedste fald - er klimaneutral, er ansvarlig politik?

n Al trafikforskning og de historiske erfaringer viser, at flere veje betyder flere biler, altså en vækst i bilismen. De trængselsproblemer som vejene skulle løse, vil komme igen inden for kort tid. Ved udvidelsen af Ring 3 i københavnsområdet gik der kun ét år, før trængslen var på samme niveau som året før. Men de to partier er åbenbart af den opfattelse, at motorvejsudvidelserne er et krav fra jer, deres vælgere. Kan det virkelig passe?

n De førende økonomer, herunder Klimarådet, fortæller, at jo længere vi venter med at sætte gang i den grønne omstilling, jo dyrere bliver det, og at det teknologiske »fix«, som regeringen sætter sin lid til, er yderst risikabelt. Så derfor: Vil I virkelig være med til at udskyde - og med intentionerne i udspillet måske endda forhindre - transportsektorens omstilling på bekostning af, at den bliver dyrere i såvel kroner som klimaskade for fremtidens borgere?

Vi beder den enkelte om at følge med i forhandlingerne og bedømme resultatet.

Er du med i et parti, så modarbejd udspillet!

Er du vælger, så stem klimavenligt i stedet!

Har du lidt overskud, så kom og vær med i klimakampen for en bedre fremtid i en af de mange klimaaorganisationer!

Kilder: Klimarådet, Vejdirektoratet og fagbladet Ingeniøren 2. februar 2018

Planlægger du at holde den kommende sommerferie uden for Danmarks grænser?