26. juli 2021
Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stå sammen trods bump på vejen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stå sammen trods bump på vejen
Debat - 17. november 2020 kl. 21:47

Covid-19-krisen

Af Anders Kloppenborg

Rektor, Birkerød Gymnasium

Håndteringen af Covid-19- krisen er ulykkeligvis ved at komme ud af kontrol i disse dage, hvor oppositionen står hårdt over for regeringen i forbindelse med dennes beslutning om, at alle mink skal være aflivet senest 19. november.

Vist er det ikke heldigt, når Grundloven overtrædes, men der findes ikke bevis på, at dette er sket forsætligt. Regeringen har fulgt samme mønster som ved de øvrige beslutninger, den har truffet om ned- og oplukning af samfundet, for at forhindre smitten i at brede sig hurtigt og omfattende.

Covid-19-krisen er det nærmeste, vi kommer på, at samfundet befinder sig i en krigslignende tilstand mod en usynlig fjende. Skal kampen vindes, skal der holdes fast i bekæmpelsen af fjenden, og minkene udgør nu og her hovedfjenden i og med, at alle de mange mink smitter hinanden og dermed skaber ideelle betingelser for mutationer, som vi af gode grunde ikke lige nu ved hvordan arter sig.

Opposition spiller hasard
Det er uheldigt for kampen mod sygdommen, når der går politik med andre formål end sygdomsbekæmpelse ind i beslutningsprocessen.

Oppositionen, som mener at vejre morgenluft i form af endeligt at kunne sætte stød ind over for statsministeren med det formål at pille den erhvervede aura af hende, spiller hasard, dels med det indbyrdes sammenhold i befolkningen, som har båret langt i kampen mod smittespredningen, dels med Danmarks anseelse i udlandet, hvor man har svært ved at se, at den øvrige verden potentielt skal udsættes for nye Covid-varianter pga. en langsommelig dansk beslutningsproces forårsaget af interne juridiske diskussioner, om man har besluttet på den rigtige måde.

Når huset brænder, er det klogt at pøse vand på med det samme og ikke vente på, at man først skal finde ud af, hvem der skal gøre det og hvordan.

Oppositionen har også et tungt ansvar at løfte for, at al anden dansk eksport end mink fortsat kan finde vej til deres markeder uden at blive mødt med restriktioner pga. risiko for overført smitte fra de mange danske mink.

Der bliver så rigelig tid til relevante politiske slagsmål i forbindelse med vedtagelsen af finansloven og tunge beslutninger om omstillingen til klimaneutralitet.

Lad os nu stå sammen, indtil Covid-19-vaccinen får gjort kål på sygdommen. Det vil tjene det samlede Danmark. Det vil klæde alle.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?