27. juli 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Specialiseret socialområde svigtet igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Specialiseret socialområde svigtet igen
Debat - 24. juni 2021 kl. 07:34

Økonomiaftale
Af Jeannette Voer, Svend Poulsens Vej 140, Espergærde

Det er med undren, at jeg kan konstatere, at der i økonomiaftalen mellem regeringen og KL ikke er afsat penge til et løft af det specialiserede socialområde. Der har gennem de sidste måneder været flere debatter i folketingssalen om personer med handicapvilkår. Social- og ældreminister Astrid Krag (S) har mange gange fra Folketingets talerstol udtalt: »Det skal ikke være en kamp at få den hjælp, man har behov for, hvis man har et handicap.«

Med den indgåede aftale vil der i følge KL skulle foretages svære prioriteringer på området. Det vil desværre føre til, at endnu flere mennesker med handicap er i fare for at blive stillet ringere end i dag.

Jeg frygter, at vi vil se flere mennesker med handicap, der ikke vil få den hjælp, de har behov for. Eller i værste fald vil blive revurderet og frataget den nødvendige hjælp, de måtte have i dag. Det har vi på det seneste set adskillige eksempler på.

Grundlæggende reform
Jeg, og mange med mig, står tilbage med følelsen af at: I lovede os et løft - men i har smidt os i en grøft

Jeg havde håbet, at en socialdemokratisk regering ville rette op på ulighederne, så også mennesker med handicap kan leve et ligeværdigt og aktivt liv!

Jeg er dybt skuffet over, at regeringen med økonomiaftalen har svigtet mennesker med handicap. Det skal regeringen rette op på, hvis der skal være bare den mindste tillid til, at den vil prioritere vilkårene for mennesker med handicap. Derfor skal det være min opfordring, at regeringen i sit forslag til næste års finanslov afsætter et milliardbeløb til finansiering af en grundlæggende reform af handicapområdet og en akut indsats for at forbedre borgernes retssikkerhed.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?