9. maj 2021
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sådan starter udviklingen af fremtidens psykiatri

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sådan starter udviklingen af fremtidens psykiatri
Debat - 20. april 2021 kl. 14:52

Af Kirsten Devantier Regionsrådsmedlem (V), gruppeformand

I regionens budgetforlig for 2021 indgik et vigtigt punkt - eftersyn af psykiatrien: Med et eftersyn med udgangspunkt i borgeren skal der ske en udvikling af psykiatrien ud fra et helhedssyn.

Vi har i forretningsudvalget og udvalget for social og psykiatri vedtaget rammerne for eftersynet, hvor man skal rundt i alle hjørner. Særligt fokus er på psykiatriens organisering og ledelsesforhold, initiativer til rekruttering og fremtidige udfordringer og muligheder for uddannelsestilbud.

Dette er ikke bare en skrivebordsøvelse. Det er et eftersyn, der kræver videns- grundlag og dialog. Det bliver dialog med patient-og pårørendeforeninger og et psykiatripolitisk topmøde med det ene formål - nemlig, hvordan skal vi udvikle psykiatrien i Region Sjælland.

Fokus på menneskesyn
Det er meget vigtigt, der bliver fokus på menneskesyn i psykiatrien, de forskellige patientgrupper og deres behov, ulighed i sundhed, innovation mv.

Alle disse input kan bruges til revision af regionens visions- og udviklingsplan i sammenhæng med regeringens længe ventede 10-årsplan for psykiatrien i Danmark. Her skal der bl.a. fokuseres på forebyggelse og bedre sammenhæng i indsatsen med almen praksis, hospitalspsykiatri og socialpsykiatri. Indsatsen for børn og unge samt dobbeltdiagnosticerede skal have et særligt fokus i planen.

Hele dette store eftersyn skal meget gerne have flere formål:

n Bedre forhold for patienterne og de pårørende

n Endnu større faglighed og kompetencer hos personalet

n Bedre organisering og sammenhæng

n Innovation til gavn for alle parter.

Spændende arbejde
Det er det nuværende regionsråd, der starter eftersynet om udviklingen, og det nye regionsråd, der træffer beslutninger om Ny strategi og Drifts- og udviklingsaftale for Psykiatrien.

Et meget spændende arbejde venter forude.

Planlægger du at holde den kommende sommerferie uden for Danmarks grænser?