28. marts 2020
Hvis ikke det var for frivillige kræfter, så havde vi ikke noget Sundtoldsmarked i Helsingør, et Munkeruphus eller Musik i Lejet - her Peter Sommer, skriver Annette Sørensen.

Foto: Kim Rasmussen og Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

Hvis ikke det var for frivillige kræfter, så havde vi ikke noget Sundtoldsmarked i Helsingør, et Munkeruphus eller Musik i Lejet - her Peter Sommer, skriver Annette Sørensen. Foto: Kim Rasmussen og Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nordsjællands ildsjæle skaber værdi

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nordsjællands ildsjæle skaber værdi
Debat - 11. marts 2020 kl. 14:03
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Af Annette Sørensen Direktør VisitNordsjælland

Der er mennesker, som får ting til at ske, fordi de med knofedt, ildhu og gode idéer kaster sig hovedkulds ud i projekter og ikke giver slip, før de lykkes. Som ikke tæller timer, som aldrig viser, at de fryser, og som er de sidste til at gå hjem. Har de en bundlinje, går den ud på andet og mere end det, der kan tælles. Kultur. Fællesskab. Bæredygtighed. Kærlighed til håndværket. De drives af passion og virkelyst for at rykke tingene fremad og drømmer om at skabe noget, der er større end dem selv. De er med til at gøre det lokalsamfund, de er en del af, rigere.

I Nordsjælland har vi mange iværksættere, ildsjæle og frivillige. De har stor betydning for turismen. Hvis ikke det var for frivillige kræfter, så havde vi ikke noget Sundtoldsmarked i Helsingør, et Munkeruphus eller Musik i Lejet. Der ville heller ikke være en pilgrimsrute på Esrum - Tisvildevejen, et veterantog i Nordsjælland eller Den Lille Færge, som er blevet et vartegn for Hillerød. Der ville ikke være fortællere og omvisere, der gør historien levende - fra Nakkehoved Fyr til værftsarbejderne i Helsingør og krudtets by, Frederiksværk.

Gode til fællesskaber
I Nordsjælland er vi driftige og gode til fællesskaber. Her samles mennesker over måltider på Flynderupgård, på Hornbækhus og i Toldkammeret i Helsingør. Eller i moderne forsamlingshuse som Frændekilde ved Vejby og Madkollektivet i Fredensborg. Kulturnætter samler folk, kunstrunder åbner for møder med kunstnerne bag, og på campingpladser gøres der en dyd ud af det gode værtskab.

Steder som Gilleleje og Hundested Havn er formet af byens kreative kræfter. I Lynæs har entusiaster skabt en oase for surfere. Byen Torup er blevet sat på landkortet for sin charme, men også fordi en hel landsby har turde tænke ukonventionelt og bæredygtigt. Og så er der alle de flittige hænder over hele Nordsjælland, der arbejder fra jord og hav til bord, hvad enten de producerer vin, bær, fisker konksnegle, destillerer gin eller laver chokolade. Listen, den er lang.

Ansigt på Nordsjælland
De mange ildsjæle sætter ansigt på Nordsjælland og giver et mere nuanceret billede af, hvem vi er. I København er der også virkelyst, men i Nordsjælland har vi mange stedbundne oplevelser, der ikke kan eksporteres, og turister mødes med nærvær, som de husker. Deri ligger en tiltrækningsværdi, der rækker ud over Nordsjælland, også internationalt, hvis blot vi åbner op og inviterer indenfor, for turister efterspørger i høj grad de lokale, hyggelige og personlige oplevelser.

De store attraktioner får turister til at komme. De små og nære oplevelser får dem til at komme igen. Sammen skaber de en helhedsoplevelse, der tager turisten rundt i Nordsjælland.

I VisitNordsjælland løfter vi gerne ildsjælene og de nære oplevelser frem og støtter også dem, der ikke har en markedsførings- eller kommunikationsafdeling, men som har en stærk historie og turismeoplevelse, der fortjener at blive fortalt og markedsført uden for Nordsjælland.

For små og nære oplevelser kan også være store. Det er i det personlige møde, at fællesskab og mindeværdige oplevelser skabes. Dem har vi mange af takket være Nordsjællands ihærdige ildsjæle.