28. marts 2020
Per Frost Henriksen
gallery icon

Se billedserie

Foto: Per Frost Henriksen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Luk ikke ned for motionen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Luk ikke ned for motionen
Debat - 25. marts 2020 kl. 14:27
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Af Per Frost Henriksen
Formand for DGI Nordsjælland

Det er vigtigt, at vi fortsat får bevæget os, selvom Danmark er lukket ned. Naturen er åben. Foreningsidrætten er lukket ned over hele landet i denne tid, og det samme er skoler og børneinstitutioner, som er essentielle for voksne og børns daglige motion. Men behovet for at få rørt sig forsvinder ikke.

Derfor opfordrer DGI og DIF danskerne til at huske at bevæge sig trods den ekstraordinære situation og takker samtidig det samlede fritidsliv for en enorm fleksibilitet og forståelse for at hjælpes ad med at komme den smitsomme coronavirus til livs ved at lukke helt ned for foreningslivet.

Dagsrytmen ændres voldsomt
Vores dagsrytme ændres voldsomt i disse dage. Derfor er det godt at tænke fysisk aktivitet ind i løbet af dagen, enten sammen med familien eller hver for sig. Når vi bevæger os, giver det både mulighed for at brænde energi af, og det giver mentalt overskud.

Selvom idrætsforeningerne, skolerne og børneinstitutionerne lukker ned, så er der masser af mulighed for at bevæge sig udenfor på egen hånd eller sammen med sine børn, hvor man holder afstand til andre.

Naturen giver så meget, det er en fantastisk idrætsarena. Så løb en tur alene eller med børnene, gå en lang tur i skoven, hop på cyklen og få pulsen op. Hvis vi bare hænger i sofaen og kigger på skærmen i den kommende tid, så forsvinder formen på nul komma fem.

Har du brug for inspiration, så kig på den gratis træningsapp »Træn Selv«, der har over 100 træningsprogrammer.

Selvom mange af os nyder fællesskabet, så giver det altså også noget, at komme alene eller med familien ud i naturen, få en god travetur, en god løbetur eller en god cykeltur. Fysisk aktivitet frigiver det, der giver dig smil på læben og så giver det sundhed. Det er der især brug for i disse tider.

Fællesskabet må vente, til der er kontrol over coronavirusset, og det er vigtigt at følge myndighedernes anvisninger. Vi må være fælles om at være hver for sig i en tid, men husk, din egen motion giver ekstra energi.