17. september 2021
Politikerne må gribe ind og hæve sygeplejerskernes løn, skriver Søren Klebak
Politikerne må gribe ind og hæve sygeplejerskernes løn, skriver Søren Klebak
Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Jeg blev ramt af sygeplejestrejken - men støtter den

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jeg blev ramt af sygeplejestrejken - men støtter den
Debat - 26. august 2021 kl. 11:11
Af Søren Klebak, Holte

Dagen før jeg skulle have gennemført en øjenoperation, begyndte sygeplejerskernes strejke. Da havde jeg ventet i seks måneder. Den pågældende øjenafdeling blev en del af strejken, så afdelingen kun måtte udføre akutte operationer.

Uanset at jeg selv er ramt af strejken, så støtter jeg den. Det er almen viden, at der ikke er tilstrækkelig med sygeplejersker. Lige så kendt burde det være, at mange forlader faget på grund af utilfredshed med løn og arbejdsforhold.

Det er nemt for mig at forstå, at sygeplejerskerne med deres lange uddannelse, ikke mener, at de honoreres som fortjent. Det samme gælder andre såkaldte kvindefag inden for omsorgssektoren.

Som tidligere ægtefælle til en jordemoder og nu svigerfar til en jordemoder har jeg været tæt på til at observere de hårde arbejdsvilkår og frustrationer over ikke at få anerkendelse og blive passende honoreret.

Kun Christiansborg og i særdeleshed regeringen kan finde løsningen ved her og nu at komme sygeplejerskerne i møde og meget snart løfte kvindefagene til et niveau, der afspejler deres uddannelse, arbejdsvilkår og uundværlighed for samfundet.

Synes du, at kommunen er der for dig?