27. november 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Er vi på vej mod offerkulturen?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Er vi på vej mod offerkulturen?
Debat - 21. oktober 2020 kl. 15:45

Krænkelser
Af Preben Gøttsche
Åbjergvej 14

Frederikssund

På trods af at jeg har svoret, at jeg hellere ville tegne en Muhammad-tegning end deltage i »MeToo«-debatten, så kan jeg alligevel ikke lade være med at blande mig.

Jeg tror, det er nu, nogen er nødt til at træde på bremsen, inden debatten om krænkelseskultur i stedet legitimerer en offerkultur, hvor en lille hændelse ved en julefrokost kræver krisehjælp og psykologbistand.

Vi er alle enige om, at vi skal krænkelseskulturer til livs. Det gælder alle krænkelser, mobning, sexchikane, kønsdiskriminering, racisme, m.m., men vi skal også passe på, at det ikke bliver akademiske curling-piger, der løber med stafetten og på den måde fjerner fokus fra de alvorlige sager.

Jeg ville ønske, at nogle velovervejede kvinder og mænd, helst nogle med lidt livserfaring, kommer på banen, uden at det handler om en personlig vendetta, men medborgere, der udelukkende går ind i debatten for at finde løsninger på, hvordan vi sameksisterer bedst muligt i det her land.

Jeg siger ikke, at Marie Gudme ikke må sidde i Deadline og kræve psykologbistand, fordi hun er blevet taget på låret under et værtshusbesøg, eller at Cecilie Sværke Priess ikke må mene, at det er et utilgiveligt overgreb, at hun er blevet kysset på kinden ved en folkefest i fælledparken.

Jeg siger bare, at hvis denne debat skal være konstruktiv og frugtbar, så skal den hæves over disse smålige hævnagter og i stedet dreje sig om grænsefladen mellem krænkelseskultur og offerkultur, som er det evige dilemma i vores sameksistens.

Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?