6. august 2020
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Er S i gang med at udvande de danske værdier?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Er S i gang med at udvande de danske værdier?
Debat - 03. december 2019 kl. 22:11
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Af Kirsten Parbst
Storevang 40, Birkerød

Under dække af de til ulidelighed gentagne klicher »Vi passer på Danmark« og »Vi passer på danskerne« tilsidesætter Socialdemokratiet Danmarks Grundlov og dermed det danske demokrati. Samtidig angribes de internationale konventioner, som danskerne har nydt godt af at være beskyttet af i mere end 70 år. Øget overvågning og grænsekontrol mellem Danmark og Sverige samt fru Frederiksens trussel om »at tage ting i brug, som Danmark ikke tidligere har haft hverken behov for eller lyst til«, tyder på, at regeringen er ved at oppiske en stemning af frygt, som er helt ude af trit med den aktuelle trusselsvurdering, som i øvrigt ikke er opdateret siden januar 2018.

Lovgivende/dømmende magt
Loven om administrativ frakendelse af dansk statsborgerskab for personer med dobbelt statsborgerskab betyder, at Folketinget nu både er lovgivende og dømmende magt. Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) har fået vedtaget loven i folketingssalen, og kan nu agere både lovgiver og dommer fra sit skrivebord på Christiansborg. Efter min mening er det i strid med Grundlovens § 3, der handler om magtens tredeling og domstolenes uafhængighed af de andre statsmagter, hvilket sikrer demokratiet og borgernes retssikkerhed. De danske syrienskrigere, der har forbrudt sig mod dansk lov, skal helt klart stilles for en domstol i Danmark og dømmes af en dansk dommer.

Den nye lovændring om reglerne for fremmedkrigeres børn er også et oprørende eksempel på den kyniske forvaltningsudøvelse, Socialdemokratiet praktiserer. Loven strider mod artikel 3 i FN's Børnekonvention, der blandt andet siger, at man altid skal se på, hvad der er bedst for barnet. Barnet har ligeledes ret til et navn og til at opnå statsborgerskab. Staten er forpligtet til at beskytte og om nødvendigt genskabe barnets grundlæggende identitet. Børn må ikke udsættes for tortur og nedværdigende behandling, og sidst men ikke mindst: Staten skal yde beskyttelse og pleje til alle børn, som er berørt af væbnede konflikter.

Hvordan bortforklarer fru Fredriksen, som har udråbt sig til børnenes statsminister, at hun vil indføre en lov, der vil gøre danske børn statsløse og lade dem rådne op i Al-Hol lejren?

Og så til Sjælsmarkbørnene. Efter et halvt år har de tre støttepartier endelig opnået at få opfyldt forståelsespapirets krav om, at Sjælsmarkfamilierne flyttes ud af de fængselslignende og psykisk nedbrydende forhold, som nogle nu har levet under i snart tre år. Dermed har støttepartierne deres på det tørre og kan uden frygt for beskyldningen om løftebrud støtte regeringens »passen-på-Danmark politik«. Men hvor skal familierne flytte hen? Jo, såmænd til et andet center, hvis placering foreløbig ligger hen i det uvisse. Flere af børnene går i folkeskole i nærområdet. Skal de nu igen flyttes væk fra skolekammerater og sociale netværk. Tesfaye siger i Politiken den 21. november, at det koster 300.000 pr. person at opbevare dem i Sjælsmark. Det bliver formentlig ikke meget billigere i et nyt center. Ville det ikke være i Danmarks interesse, hvis familierne fik mulighed for at forsørge sig selv, indtil de tør eller kan rejse tilbage til hjemlandet? Industri og kommuner råber på arbejdskraft i servicesektoren. Danmark vil spare penge til passiv forsørgelse og følgeskader i form af psykiske traumer m.v., og familierne vil gennem arbejdsliv og sociale aktiviteter oparbejde kompetencer, som Danmark vil nyde godt af, så længe de er i landet. At opbevare dem på ubestemt tid i lejre kan kun tilfredsstille Dansk Folkeparti og ligesindede.

Passer ikke på Danmark
Kære Mette Frederiksen, du passer ikke på Danmark ved kynisk at fornægte fremmedkrigernes børn og hindre Sjælsmarkbørnene i et sundt familieliv, så længe de er i Danmark. Danskerne behøver heller ikke flere begrænsende kontroltiltag. Så tag de grundlovsstridige lovforslag af bordet og stop symbolpolitiken, der kun skaber mistillid mellem befolkningsgrupper og udelukkende lefler for de yderste højrekræfter i Danmark.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?