3. juli 2020
Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Sund fornuft

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Sund fornuft
Debat - 09. juli 2019 kl. 06:57
Af Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S)
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Af udlændinge- og integrationsminister
Mattias Tesfaye (S)

arrow Læs også: Radikale går ind i sag om hundeslagsmål

De seneste dage har denne avis fortalt historien om en estisk kvinde, der har søgt statsborgerskab. Det har fået mig til tasterne.

Jeg kender ikke til detaljerne i den konkrete sag. Og jeg kan heller ikke kommentere på sagen. Men helt generelt kan jeg sige, at vi som udgangspunkt ikke uddeler statsborgerskab til ansøgere, der har begået kriminalitet over et vist bagatelniveau. Hvis en ansøger har fået en bøde på mellem 3000 og 10.000 kr., kan ansøgningen dog forelægges for Folketingets indfødsretsudvalg, hvis der er særlige grunde, der taler for det. I de tilfælde vil udvalget så vurdere, om personen skal tildeles statsborgerskab, eller om personen må vente nogle år. Denne dispensationsmulighed gælder kun, hvis man har overtrådt anden lovgivning end straffeloven, færdselsloven, lov om euforiserende stoffer og våbenloven.

Jeg har selv siddet i udvalget og behandlet disse ansøgninger om dispensation. Møderne er fortrolige. Men min oplevelse har været, at det generelt er saglige og fornuftige politikere, der træffer disse afgørelser.

For at blive dansk statsborger skal man desuden kunne tale dansk, forsørge sig selv og kende lidt til vores land. Det, synes jeg grundlæggende, er sund fornuft.

arrow Hundeslagsmål kan koste kvinde statsborgerskabet
06. juli 2019 kl. 04:00 Opdateret: kl. 17:20
Har du ændret dine indkøbsvaner i forbindelse med coronakrisen?