25. oktober 2020
Hvad med en tur på museum? Det kan sagtens kombineres med en god middag på restaurant, skriver Martin HH Bender i forbindelse med udbetaling af de indeftrosne feriepenge. Billedet er fra Roskilde Museum.                                                                      Foto: Thomas Olsen
gallery icon

Se billedserie

Hvad med en tur på museum? Det kan sagtens kombineres med en god middag på restaurant, skriver Martin HH Bender i forbindelse med udbetaling af de indeftrosne feriepenge. Billedet er fra Roskilde Museum. Foto: Thomas Olsen
Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Brug dine feriepenge lokalt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Brug dine feriepenge lokalt
Debat - 07. oktober 2020 kl. 13:10

Af Martin HH Bender Direktør, Destination SydkystDanmark

Over 1,6 millioner danskere har allerede indtastet deres Nem-Id på Borger.dk og bedt om at få udbetalt deres feriepenge, og det er en ganske betragtelig sum penge, der nu bliver sendt ud til danskerne. Ifølge ATP var status i fredags, at danskerne sammenlagt har bedt om at få udbetalt cirka 34 milliarder kroner.

Men hvad skal du så bruge pengene på?

Jeg kan varmt anbefale, at du tager konen, kæresten, børnene eller vennerne med ud på en opdagelsesrejse på Sjælland. For her er så meget at opleve og udforske, også selv om solen ikke brænder igennem fra en skyfri himmel. Måske en miniferie i et feriehus? (De er i øvrigt også billigere at leje end i højsæsonen)

Måske en tur i skoven eller en vandretur langs stranden, som får den perfekte afslutning med en kop varm cacao og kage på en hyggelig restaurant eller café.

Forlænget weekend
Eller hvad med en tur på museum? Det kan sagtens kombineres med en god middag på restaurant.

Hvis du mere er i det romantiske hjørne, så invitér din kære på en uventet forlænget weekend på ét af de mange hoteller på Sjælland, der står klar til at forkæle jer.

For sagen er nemlig, at hoteller, restauranter, attraktioner, feriehusudlejere og alle de andre virksomheder, der lever af gæster, stadig i høj grad har behov for besøg i efteråret og vintermånederne.

Jamen, var der ikke mange danskere i sommerferien? Jo - danskerne var ekstremt glade for at holde sommerferie i Danmark i år - men hvis vi ser på statistikkerne, taler de desværre et kedeligt sprog: Antallet af overnatninger i højsæsonen steg ganske vist, men slet ikke nok til at opveje og indhente den chokbølge, der ramte under corona-nedlukningen i foråret og forsommeren.

Og lige nu savner vi også alle de udenlandske turister, der med deres besøg er med til at holde hjulene i gang hos de lokale overnatningssteder, attraktioner og restauranter uden for højsæsonen. Så brug feriepengene til oplevelser hos de sjællandske turismevirksomheder, og få en fantastisk oplevelse samtidig med.

Og så er du samtidig med til at holde hånden under vigtige lokale arbejdspladser. Og lad mig i parentes indskyde, at alle professionelle i turisme- og oplevelsesbrancherne gør alt, hvad der står i deres magt for at sikre jer et sikkert besøg - med fuld fokus på at overholde alle myndighedernes retningslinjer omkring corona.

Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?