25. oktober 2021
Anja Alajdi kender sin plads, når hun er på arbejde for kronprinsesse Mary.
Anja Alajdi kender sin plads, når hun er på arbejde for kronprinsesse Mary.
Foto: Keld Navntoft/Scanpix 2011)
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Marys stylist: - Jeg kalder aldrig kronprinsessen ved fornavn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Marys stylist: - Jeg kalder aldrig kronprinsessen ved fornavn
Opdateret 14. november 2011 kl. 11:57
De kongelige - 14. november 2011 kl. 11:32
Af Camilla Pedersen
I ni år har Anja Camilla Alajdi arbejdet som kronprinsesse Marys stylist, og gennem årene har det tætte samarbejde udviklet sig til et venskab, hvor de også ses ved private lejligheder.

På trods af et mangeårigt samrabejde og venskab, beholder Anja Alajdi sin professionelle tilgang til tingene - hun er f.eks. ikke dus med kronprinsessen, når hun arbejder på Amalienborg, fortæller hun i et interview med Børsens livstilsmagasin Pleasure: 

- Jeg indtager min kaffe i kaffestuen ligesom resten af personalet. Jeg er personale, når jeg er på arbejde, og kan det godt være, at jeg er veninde en anden dag, men så er det en anden invitation. Jeg kender min plads, og det, tror jeg, er min styrke. Du vil heller aldrig høre mig bruge kronprinsessens fornavn, siger Anja Alajdi.  
Nysgerrige kunder
I 2002 blev hun ansat som fuldtidsstylist for Mary Donaldson, der dengang havde akut brug for råd til garderoben. Siden er Mary Donaldson blevet kronprinsesse og et stilikon i hele verden. 
Nu kommer Anja Camilla Alajdi kun et par gange om ugen på Amalienborg, når kronprinsessen skal have hjælp med at finde tøj til officielle opgaver.

Anja Alajdi har naturligvis også andre kunder end kronprinsessen, og sammen med veninden og guldsmeden Marianne Dulong har hun et smykkefirma i venindens navn.
Hun ved godt, at samarbejdet med kronprinsesse Mary har givet hende flere kunder, men hun bliver alligevel rasende indvendigt, når folk stiller for mange nærgående spørgsmål:

- Du aner ikke, hvad folk kan finde på at spørge om. Betaler kronprinsessen selv for sit tøj? Står du hver morgen og klæder hende på? Og det, der er værre. Folk kan være så indiskrete, og der er bare ting, man ikke taler om, så jeg får hurtigt lukket den slags spørgsmål ned, siger Anja Alajdi.
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?