26. juli 2021
Nationalbanken anbefaler, at regeringen forbereder sig på at holde mere på pengene i 2022. Finansminister Nicolai Wammen (S) mener, at der allerede planer om at stramme finanspolitikken næste år. (Arkivfoto)
Nationalbanken anbefaler, at regeringen forbereder sig på at holde mere på pengene i 2022. Finansminister Nicolai Wammen (S) mener, at der allerede planer om at stramme finanspolitikken næste år. (Arkivfoto)
Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Wammen: Vi kommer til at holde mere på pengene i 2022

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Wammen: Vi kommer til at holde mere på pengene i 2022

Regeringen har allerede planer om at stramme finanspolitikken, siger finansminister om råd fra Nationalbanken.

Danmark - 23. juni 2021 kl. 16:05
Af Ritzau

I sin seneste analyse, der udkom onsdag, anbefaler Nationalbanken, at regeringen forbereder sig på at holde mere på pengene næste år, end det er planlagt nu.

Finansminister Nicolai Wammen (S) mener dog, at regeringen allerede har kurs mod tilstrækkelige stramninger i finanspolitikken:

- Vi har ført en aktiv krisepolitik, som har ført Danmark sikkert gennem krisen, siger han i en skriftligt svar.

- Lempelserne for at holde hånden under økonomien er midlertidige, og det betyder, at vi vil have en strammere finanspolitik i 2022.

- En væsentlig del af normaliseringen af finanspolitikken består i, at hjælpepakker og andre midlertidige tiltag er under udfasning.

Det er ikke første gang, at regeringen modtager rådgivning om at stramme finanspolitikken - altså sikre flere indtægter eller færre udgifter - i 2022.

Også formandskabet for De Økonomiske Råd, der kaldes for de økonomiske vismænd, har tidligere peget på, at det kan blive nødvendigt, at det offentlige ikke puster mere gang i økonomien.

Både Nationalbanken og vismændene har givet udtryk for, at det vil kunne føre til såkaldte flaskehalse i visse dele af økonomien. Det er groft sagt et udtryk for, at der er mere efterspørgsel og flere opgaver, end der er arbejdskraft til at udføre.

Et eksempel på en midlertidig ordning, som Nicolai Wammen har oplyst vil udløbe, er det forhøjede fradrag for grønne investeringer i hjemmet.

Den forhøjelse agter regeringen altså ikke at forlænge.

Onsdag uddyber finansministeren, at regeringen efter coronakrisen har sit økonomiske fokus på den lange bane.

- Opgaven er nu at se fremad. Derfor forbereder regeringen et ambitiøst reformprogram med et tiårigt perspektiv, der har til formål at øge væksten og velstanden i Danmark, siger han i det skriftlige svar.

Glæder du dig til, at Tour de France kommer til Danmark i 2022