24. oktober 2021
(Arkivfoto)
(Arkivfoto)
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vejret er på både fodboldens og sankthansaftens side

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vejret er på både fodboldens og sankthansaftens side

Mandag er der risiko for skybrud, men ellers bliver det typisk dansk sommervejr frem til næste weekend.

Opdateret 21. juni 2021 kl. 06:36
Danmark - 21. juni 2021 kl. 06:34
Af Ritzau

Efter nogle dage med tropelignende varme kom der søndag et skifte i vejret, og frem til næste weekend står udsigten herhjemme på mere ustadigt sommervejr med temperaturer på højst 23 grader.

Det siger Bolette Brødsgaard, vagthavende meteorolog ved DMI, tidligt mandag morgen.

- Vejret skiftede søndag som følge af en koldfront, og Sjælland og Lolland-Falster kan mandag vente regn- og tordenbyger, der kommer ind fra syd. Først på eftermiddagen kan det give skybrud med kortvarigt nedbør nogle steder på mellem 15 og 25 millimeter, siger hun.

Sidst på formiddagen er der også for risiko samme vejrtype på Fyn og i det sydlige Jylland.

Mandag aften er regnbygerne stort set trukket væk, når Danmarks fodboldlandshold møder Rusland. Men det vil nok være være en god idé at tage lidt varmt tøj på i Parken eller til de mange storskærmsarrangementer rundt om i landet.

- Det bliver fint og tørt i aften, muligvis med enkelte irriterende byger i hovedstadsområdet og i Jylland, men det bliver også køligt mandag i forhold til det, vi har lige oplevet, med 15-18 grader. Måske op til 20 grader i de østlige egne, siger hun.

Tirsdag bliver det en smule varmere.

- Vi får lidt mere almindeligt sommervejr med en blanding af sol og byger og mellem 18 og 23 graders varme, og sådan ser billedet faktisk ud frem til weekenden, hvor der muligvis igen kommer et varmepust ind over landet, siger Bolette Brødsgaard.

Sankthansaften på onsdag ser ud til at slippe for både regn og kraftig vind.

- Der kommer ikke så meget vind onsdag, og det er jo ikke uvæsentligt, når bålene skal tændes. I løbet af dagen får vi en del sol og enkelte byger og med mellem 15 og 20 graders varme, siger Bolette Brødsgaard.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?