11. december 2017
Regeringens forsvarsforlig skaber nervøsitet i det nordjyske. Man frygter at miste arbejdspladser på Flådestationen i Frederikshavn.
Regeringens forsvarsforlig skaber nervøsitet i det nordjyske. Man frygter at miste arbejdspladser på Flådestationen i Frederikshavn.
Foto: Forsvarsgalleriet
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Utilfreds borgmester: Forsvarsforliget tager de nye arbejdspladser fra os

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Utilfreds borgmester: Forsvarsforliget tager de nye arbejdspladser fra os
Danmark - 12. oktober 2017 kl. 08:46
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Regeringens forsvarsforlig, som blev præsenteret tidligere i dag, skaber nervøsitet i det nordjyske. Regeringen vil blandt andet samle en række stabsfunktioner i Varde og Korsør. Det kan betyde, at op mod 26 medarbejdere skal flyttes fra Flådestationen i Frederikshavn.
Udsigten til at miste arbejdspladser på flådestationen vækker bekymring hos byens socialdemokratiske borgmester, Birgit Hansen.

- Vi kæmper for hver eneste arbejdsplads her i byen, så de statslige arbejdspladser betyder altså også noget for os, siger hun til DR Nordjylland.

På den baggrund har et samlet byråd i Frederikshavn sendt et brev til alle de nordjyske folketingsmedlemmer med en appel om at gå imod regeringens forslag.

For selv om det kun drejer sig om 26 arbejdspladser, så er det vigtigt at sige stop, mener Birgit Hansen.

- Regeringen taler meget om et Danmark i balance med udflytninger af statslige arbejdspladser, men hvis det sker på en måde, hvor de så bare tager nogle andre fra os, så er jeg ikke imponeret af den øvelse, siger hun.
Regeringen vil blandt andet flytte dele af Søværnets Skole fra Frederikshavn til Korsør. Andre af arbejdspladserne fra Frederikshavn skal ifølge regeringens forslag flyttes til Varde.

Udsigten til "videreflytningen" af de statslige arbejdspladser skaber også bekymring hos det socialdemokratisk valgte folketingsmedlem og medlem af forsvarsudvalget, Bjarne Laustsen.
- Nu vil man flytte nogle jobs fra Frederikshavn, som vi med møjsommeligt besvær har fået flyttet fra Holmen, og nu vil man så flytte dem til Korsør, siger han.

Han frygter derfor, at flere statslige arbejdspladser i Frederikshavn vil blive flyttet samme vej ved det næste forlig.

Men forliget er ikke urimeligt, for der er mange nordjyske arbejdspladser i forsvaret, understreger forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen fra Venstre.
- For hver 1.000 indbygger i Nordjylland, er der ansat syv i Forsvaret. I Midtjylland er det kun tre personer pr. 1.000 indbygger, så der er en balance, siger han.

Tip os

Del din historie eller billeder

Send en e-mail til:
sndk@sn.dk