23. januar 2021
Anklager og forsvarer i ubådssagen lod mandag politiet løfte en flig af ubådsejer Peter Madsens forklaring i retten. Han har sagt, at den svenske journalist Kim Wall er død i en ulykke om bord på ubåden, og at han efterfølgende "begravede hende til søs". På billedet er politiets teknikere i gang med sat tjekke ubåden for spor.
Anklager og forsvarer i ubådssagen lod mandag politiet løfte en flig af ubådsejer Peter Madsens forklaring i retten. Han har sagt, at den svenske journalist Kim Wall er død i en ulykke om bord på ubåden, og at han efterfølgende "begravede hende til søs". På billedet er politiets teknikere i gang med sat tjekke ubåden for spor.
Foto: Scanpix/Jens Nørgaard Larsen/arkiv
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ubådsejer: Ulykke dræbte svensk journalist på ubåd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ubådsejer: Ulykke dræbte svensk journalist på ubåd

Politiet løfter sløret for Peter Madsens forklaring. Kim Wall døde ved ulykke og er "begravet" til søs.

Danmark - 21. august 2017 kl. 10:01
Af Ritzau

Ubådsejer Peter Madsen har forklaret, at der er sket en ulykke om bord på "Nautilus", der kostede den svenske journalist Kim Wall livet. Det oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Peter Madsen har til både politiet og under et lukket grundlovsforhør i retten forklaret, at der skete en ulykke om bord på ubåden, som medførte Kim Walls død.

arrow Læs også: Se billederne: Dykker leder videre efter rester af afdød journalist

Han har også forklaret, at han bagefter skaffede sig af med liget.

- Sigtede har til politiet og i retten forklaret, at der er sket en ulykke om bord på ubåden, som har medført Kim Walls død, og at han efterfølgende har begravet hende til søs på et ikke nærmere defineret sted i Køge Bugt, lyder det i pressemeddelelsen.

Politiet oplyser, at Peter Madsen fortsat er sigtet for at have dræbt Kim Wall. Han nægter sig skyldig i drab.

De nye oplysninger er kommet frem, efter at Københavns Byret efter henvendelse fra anklagemyndigheden og Peter Madsens forsvarer har besluttet at ophæve dele af dørlukningen.

Derfor kan der nu offentliggøres en flig af mandens forklaring i retten under det grundlovsforhør 12. august, hvor han blev varetægtsfængslet.

Varetægtsfængslingen skete ikke på baggrund af drabssigtelsen, men derimod for uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder.

Advokat Betina Hald Engmark, der er forsvarer for ubådsejer Peter Madsen, siger, at hendes klient er lettet over, at politiet mandag har sluppet flere oplysninger ud om hans forklaring i ubådssagen.

Hun ønsker ikke at uddybe, hvad Peter Madsen nærmere bestemt har forklaret om ulykken om bord på ubåden, og hvad der ligger i hans oplysning om, at han har begravet Kim Wall til søs.

- Det er en del af en forklaring, der er afgivet for lukkede døre, så det kan jeg ikke kommentere, siger Betina Hald Engmark.

Københavns Politi har trods omkring 300 henvendelser fra offentligheden og intensiv hjælp fra den svenske søredningstjeneste endnu ikke fundet kvindens lig.

Politiet oplyser mandag i en pressemeddelelse, at de svenske og de danske søfartsmyndigheder sammen har kortlagt ubådens sejlrute i Køge Bugt og Øresund.

Båden stod ud torsdag aften 10. august klokken 19 og sejlede rundt, indtil den dukkede op igen dagen efter klokken 10.30. Kort tid efter sank den.

Ubådens rute ligger alene i dansk farvand i det sydlige Øresund og den nordlige og vestlige del af Køge Bugt.

Fredag foretog de danske søfartsmyndigheder dyk forskellige steder på denne rute. Også mandag foretages dyk efter den savnede kvinde.

Desuden ledes der efter hende fra et fartøj med sonarudstyr om bord. Dette udstyr kan spore genstande i vand ved hjælp af lyd.

I weekenden var en helikopter og flere svenske skibe ude at lede, og også denne del af eftersøgningen fortsætter mandag.

arrow Hundredvis har henvendt sig til politiet i ubådssag
25. august 2017 kl. 09:36 Opdateret: kl. 09:38
arrow Peter Madsen nægter sig skyldig i skænding af lig
25. august 2017 kl. 09:00 Opdateret: kl. 09:02
arrow Kulturhovedstaden Aarhus dropper film om sigtet ubådsejer
25. august 2017 kl. 04:28 Opdateret: kl. 04:30
Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?