17. januar 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tiltalt for bestikkelse: Jeg gjorde bare som jeg fik besked på

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tiltalt for bestikkelse: Jeg gjorde bare som jeg fik besked på

Regninger for arbejde på flyvestation dækkede ifølge tiltalte over renovering af forsvarsmedarbejders bolig.

Danmark - 16. september 2020 kl. 12:21
Af Ritzau

På fakturaerne stod der murer- og tømrerarbejde på Flyvestation Karup.

Men i virkeligheden var der tale om håndværksarbejde, der blev udført privat for en medarbejder i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse.

arrow Læs også: Forsvarsansat hævder at have betalt ombygning med sorte penge

Sådan lyder forklaringen fra en tidligere medarbejder i installationsvirksomheden Kemp & Lauritzen, der onsdag afgiver forklaring i Retten i Viborg.

- Jeg havde fået at vide af ham (en medarbejder ved Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse, red.), at der skulle stå murerarbejde vedrørende flyvestation Karup.

- Jeg tænker, det var fordi, at regningen skulle viderefaktureres. Det var det, jeg havde fået besked på, siger den midaldrende mand med grå stænk i det mørke hår.

Han hævder, at han af sin egen chef i Kemp & Lauritzen blev instrueret i at stille samarbejdspartneren, Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse, tilfreds.

Det skulle ifølge den tiltalte sikre, at Forsvaret fortsatte med at placere opgaver inden for drift og vedligehold hos Kemp & Lauritzen.

Han beskriver det som en "karrusel", hvor to håndværksmestre, der også er tiltalt i sagen, skrev regninger for varer og tjenesteydelser.

Regningerne blev ifølge den tiltalte i første omgang betalt af Kemp & Lauritzen, men siden viderefaktureret til Forsvaret.

Det kunne ifølge den tiltalte ske, fordi der på nogle projekter var en uforbrugt beløbsramme.

Det er anklagemyndighedens opfattelse, at en ansat i ejendomsstyrelsen fik en tilbygning og renovering af sit hus til 1,7 millioner kroner betalt på denne måde.

Medarbejderen fra Kemp & Lauritzen erkender, at han også selv har fået udført håndværksarbejde, der blev betalt af den nu tidligere arbejdsgiver.

Men han nægter sig skyldig i bestikkelse.

Sagens anklager, Gorm Søgaard Lund, vil vide, hvordan han kan nægte sig skyldig på baggrund af det, han lige har forklaret?

- Jeg har bare udført de ting, jeg har fået besked på af min chef. Jeg har udført ordre på vegne af Kemp & Lauritzen, lyder svaret.

Mandens chef er ikke tiltalt i sagen, ligesom virksomheden heller ikke er under anklage.

Da sagen kom frem i december sidste år, meddelte Kemp & Lauritzen, at man sammen med Forsvaret havde opdaget svindlen tilbage i 2016.

På den baggrund var en medarbejder blevet politianmeldt og bortvist.

Der ventes dom i sagen til november.

arrow Tiltalt for bestikkelse: Jeg ved godt jeg har lavet noget lort
16. september 2020 kl. 15:54 Opdateret: kl. 15:56
I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?