21. november 2019
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tasketyv stjal fra ældre i Herning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tasketyv stjal fra ældre i Herning
16 gange på mindre end tre uger flåede en mand tasken fra ældre kvinder og mænd i Herning. Nu er han fængslet i tre uger.
Opdateret 12. november 2009 kl. 14:20
Danmark - 12. november 2009 kl. 14:17
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk
En 46-årig mand har gennem nogle uger terroriseret ældre mennesker i Herning ved at flå deres tasker fra dem på gaden, når de kom gående med deres rollator eller kom kørende på cykel eller elscooter. Politiet mener, at manden har i alt 17 tasketyverier på samvittigheden siden den 9. august. De 16 er foregået efter den 25. oktober.

Manden blev anholdt onsdag og var torsdag i grundlovsforhør i Retten i Herning, hvor han blev fængslet i tre uger. Han skal desuden mentalundersøges ambulant, oplyser politifuldmægtig Gorm Lund.

Det er ikke første gang, at manden, der er invalidepensionist med fire behandlingsdomme bag sig, er i søgelyset for tasketyverier. Men politiet har valgt at koncentrere sigtelsen om de seneste forhold, hvoraf de to karakteriseres som røveri, fordi to ældre kvinder har forklaret, at han også skubbede til dem.

Udbyttet af tyverierne er ikke det store. En enkelt gang slap han af sted med en taske med en pung med 1500 kroner, men nogle gange var der slet ikke penge i de tasker, manden løb med.

- Det er småtyverier, men de er begået over for særdeles udsatte borgere. I nogle tilfælde er der tale om folk over 80 år, siger Gorm Lund.