24. november 2017
Her i haveforeningen Vennelyst først på Amager overnattede to svenske mænd uden tilladelse. De blev overfaldet - og den ene, der blev 47 år, mistede livet (arkivfoto).
Her i haveforeningen Vennelyst først på Amager overnattede to svenske mænd uden tilladelse. De blev overfaldet - og den ene, der blev 47 år, mistede livet (arkivfoto).
Foto: Scanpix/Nikolai Linares
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Svensker var blevet tævet inden han druknede i kanal

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Svensker var blevet tævet inden han druknede i kanal

Hævn for indtrængen i havehus førte til drab, mener politi. Tre muskuløse mænd efterlyses. Også vidner søges.

Danmark - 14. april 2017 kl. 11:43
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den mand, der skærtorsdag blev fundet død i voldgraven ved en haveforening i København, er en 47-årig svensker.

Sagen efterforskes som drab, oplyser politiet fredag.

Muligvis mistede manden livet, fordi han og en kammerat uden at spørge om lov havde overnattet i et havehus i haveforeningen Vennelyst på Amager.

arrow Læs også: To mænd fængslet efter mishandling af og drab på svensker

- Vi har en idé om, at der blev reageret på, at de to svenskere havde lavet ulovlig indtrængen, siger vicepolitiinspektør Ove Bundgaard Larsen i Københavns Politi.

Tre mænd, der beskrives som muskuløst byggede danskere, efterlyses af politiet som mistænkte i sagen. De angives til at være omkring 30 år. To af dem har kort, brunt hår, mens den sidste er skaldet.

Forbrydelsen er begået onsdag aften, oplyser Københavns Politi.

En af den dræbtes venner har fortalt om overnatningen. Mændene, der ifølge politiet er subsistensløse, havde taget havehus nummer 361 i besiddelse.

Vennen blev overfaldet og smidt i vandet, men det lykkedes ham at komme væk og få fat i en ambulance. Bagefter kunne han dog ikke få kontakt til den 47-årige, og derfor alarmerede han politiet.

Torsdag over middag tog betjente ud i området og fandt her den 47-årige. Han lå død i voldgraven.

Obduktionen viser, at han blev slået og sparket. Der er tale om "betydelig stump vold". Dødsårsagen er kvælning ved drukning.

Politiet formoder, at voldsmændene også smed ham i vandet, lyder det fra vicepolitiinspektør Ove Bundgaard Larsen. En teori er i øvrigt, at overfaldene skete ved to forskellige episoder med godt tre kvarters mellemrum onsdag aften.

De tre mistænkte var alle iført blå cowboybukser. Desuden havde den skaldede mand en tætsiddende sort jakke og Nike Air sko på.

Nu håber politiet på at få henvendelser fra borgerne om de efterlyste - og samtidig forsøger efterforskerne at få kontakt med en mand og en kvinde, der kan være vigtige vidner.

De blev set gå tur i området med to børn på cirka tre og fem år. Manden er cirka 50 år og skaldet, mens kvinden på omkring 40 år havde samlet sit hår i en hestehale. Hun skubbede en stor, rød barnevogn.

arrow To unge mænd melder sig selv i københavnsk drabssag
19. april 2017 kl. 08:49 Opdateret: kl. 08:50
arrow Politi har fundet vidner med barnevogn i drabssag
15. april 2017 kl. 12:08 Opdateret: kl. 12:10
arrow Dødfunden i kanal blev udsat for vold på hele kroppen
13. april 2017 kl. 16:47 Opdateret: kl. 16:48

Tip os

Del din historie eller billeder

Send en e-mail til:
sndk@sn.dk