20. april 2021
Sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S) vil klokken 19 holde pressemøde om forlængelse af restriktioner mod udbredelsen af covid-19 i Danmark.
Sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S) vil klokken 19 holde pressemøde om forlængelse af restriktioner mod udbredelsen af covid-19 i Danmark.
Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sundhedsministeriet indkalder til pressemøde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sundhedsministeriet indkalder til pressemøde

Onsdag aften holder Sundhedsministeriet pressemøde om forlængelse af covid-19-restriktioner.

Opdateret 13. januar 2021 kl. 16:52
Danmark - 13. januar 2021 kl. 16:50
Af Ritzau

Sundheds- og Ældreministeriet indkalder til pressemøde om "status på covid-19 i Danmark og forlængelse af tiltag og restriktioner" onsdag klokken 19.

Det skriver ministeriet på sin hjemmeside. På pressemødet vil sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S), justitsminister Nick Hækkerup (S), fungerende finansminister Morten Bødskov (S) samt direktørerne for Sundhedsstyrelsen og Statens Serum Institut deltage.

arrow Læs også: Kåre Mølbak: Vi slipper aldrig af med coronavirusset

Tidligere onsdag sagde statsminister Mette Frederiksen (S) i Folketingssalen:

- Jeg vurderer, at en forlængelse af restriktionerne er klart nødvendig. Ikke mindst for at sikre, at den britiske mutation ikke spreder sig.

B.T. og Ekstra Bladet erfarede efterfølgende, at regeringen vil forlænge de nuværende restriktioner frem til og med 7. februar.

Allerede omkring jul blev restriktionerne skærpet betydeligt, da smittetallene i Danmark begyndte at stige markant fra starten af december. Fra lidt over 1000 smittede om dagen i november til over 4000 en uge før jul.

Udviklingen er endnu mere ildevarslende, da en britisk mutation af covid-19, der er mere smitsom, forventes at sætte smittetallene yderligere under pres.

I december satte den stigende smitte og et stærkt stigende antal indlagte sundhedsvæsnet under pres. Onsdag er 859 indlagt. Det er et fald sammenlignet med for en uge siden, men fortsat langt over niveauet i efteråret.

- Vi har tydeligvis stoppet stigningen i antallet af nye smittede og begynder også at se et fald i antallet af indlæggelser.

- Det er en gevinst af, at vi har måttet leve under skærpede restriktioner den seneste måned, siger professor og overlæge Henrik Nielsen, Aalborg Universitetshospital, om dagens smittetal.

- Men vi skal endnu længere ned i smittetal for at holde den nye britiske variant for døren, hvis det holder stik, at den er op til 50-70 procent mere smitsom, siger han.

arrow Forskere tilbageholder potentielt livsvigtig viden om test
14. januar 2021 kl. 02:21 Opdateret: kl. 02:22
arrow Restauranter vil have hjælpepakker til slutningen af februar
14. januar 2021 kl. 00:42 Opdateret: kl. 00:44
arrow HK: Anbefaling om ugentlig test kan blive svær at efterleve
13. januar 2021 kl. 21:31 Opdateret: kl. 21:32
Fra den 21. april må eksempelvis restauranter åbne for servering udenfor og indenfor men med restriktioner. Er reglerne for at gå ud og spise og drikke for indviklede?