26. oktober 2021
Rasmus Paludan og Stram Kurs fik lørdag med en måneds forsinkelse afholdt partiets rigskongres. Den foregik i Landstingssalen på Christiansborg, efter at Folketingets formand, Henrik Dam Kristensen (S), havde inviteret partiet. I oktober nedlagde Fyns Politi af sikkerhedsmæssige årsager forbud mod, at Stram Kurs kunne afholde rigskongressen på et hotel i Middelfart.
Rasmus Paludan og Stram Kurs fik lørdag med en måneds forsinkelse afholdt partiets rigskongres. Den foregik i Landstingssalen på Christiansborg, efter at Folketingets formand, Henrik Dam Kristensen (S), havde inviteret partiet. I oktober nedlagde Fyns Politi af sikkerhedsmæssige årsager forbud mod, at Stram Kurs kunne afholde rigskongressen på et hotel i Middelfart.
Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stram Kurs-kongres med mislyde på Christiansborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Stram Kurs-kongres med mislyde på Christiansborg

Der var spredt utilfredshed, da Rasmus Paludan og Stram Kurs lørdag afholdt rigskongres på Christiansborg, en måned efter kongressen skulle have været afholdt.

Opdateret 23. november 2019 kl. 15:36
Danmark - 23. november 2019 kl. 15:30
Af Ritzau

Det var ikke alle, der bød dem velkommen. Men lørdag lykkedes det alligevel for Stram Kurs at få gennemført den rigskongres, som partiet skulle have afholdt i oktober.

Mens partileder Rasmus Paludan og hans partifæller indtog en næsten fyldt Landstingssal på Christiansborg, vidnede en demonstration udenfor om, at det ikke var et hvilket som helst parti, der var ankommet til slottet.

arrow Læs også: FAKTA: Her er rigsledelsen i Stram Kurs

Det var ikke mindst Rasmus Paludan selv, der førte ordet ved rigskongressen. Her kom lederen af det stærkt islamkritiske parti blandt andet ind på, hvad partiet skal gøre fremover for at få succes i dansk politik.

- Vi lægger især vægt på, at medlemsplejen skal hæves, så der bliver flere aktive medlemmer. Vi vil holde kurser og konferencer for vores medlemmer.

- Men det at demonstrere og deltage på torvemøder er en del af vores dna, så det gør vi også, sagde han.

Stram Kurs, der blev stiftet i 2017, fik 1,8 procent af stemmerne ved folketingsvalget 5. juni. Det var ikke nok til at komme i Folketinget, fordi spærregrænsen er på to procent.

De over 63.000 stemmer sikrede imidlertid Stram Kurs en årlig partistøtte på over to millioner kroner.

Pengene er, ifølge Rasmus Paludan, faldet på et tørt sted i forhold til at kunne føre projektet videre frem mod næste folketingsvalg.

- Det betyder, at både jeg selv og visse andre kan arbejde fuld tid for partiet. Det betyder utrolig meget, sagde Rasmus Paludan, der selv er advokat.

- Det er ingen hemmelighed, at jeg var lidt hårdt kørende før valget. Det er svært både at være advokat og samtidig være så politisk aktiv.

- Derfor er det en glæde, at jeg og andre nu kan arbejde fuld tid for partiet, sagde han.

Stram Kurs er blandt andet blevet kendt i offentligheden for partiets demonstrationer, der nogle gange er endt i uroligheder.

Blandt andet fordi nogle er blevet provokeret af, at medlemmer af partiet har brændt koranen af.

Rasmus Paludan lagde lørdag op til, at Stram Kurs-demonstrationer som udgangspunkt skal foregå på fredelig vis i den nærmeste fremtid.

Fyns Politi nedlagde i oktober af sikkerhedsmæssige årsager forbud mod, at Stram Kurs kunne afholde rigskongressen på et hotel i Middelfart.

Blandt nogle partier og politikere i Folketinget er der skuffelse over, at Folketingets formand, Henrik Dam Kristensen (S), siden inviterede Stram Kurs til at afholde rigskongressen på Christiansborg.

Alternativets politiske leder, Uffe Elbæk, skrev på vegne af sit partis folketingsgruppe et brev til Henrik Dam Kristensen, hvor han opfordrede formanden til at genoverveje sin beslutning.

- Vi står imidlertid også fast på, at vi som demokrater og politikere har en forpligtelse til at sige klart fra over for fascismen, når den banker på døren, skrev Uffe Elbæk i brevet.

Formanden for partiet Fremad, Simon Emil Ammitzbøll-Bille, mener ikke, at man skal lukke "en flok racister ind i folkestyrets hellige haller".

De Konservatives Naser Khader har i et opslag på Facebook ligeledes udtrykt sin utilfredshed med beslutningen.

arrow Unge mænd indtager Stram Kurs' nye rigsledelse
24. november 2019 kl. 13:57 Opdateret: kl. 13:58
arrow FAKTA: Her er rigsledelsen i Stram Kurs
23. november 2019 kl. 16:15 Opdateret: kl. 16:16
arrow Stram Kurs jagter flere medlemmer med forbedret setup
23. november 2019 kl. 14:09 Opdateret: kl. 14:10
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?