14. december 2018
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stolt dronning til filmpremiere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stolt dronning til filmpremiere
Dronning Margrethe kunne for første gang vise filmen "De Vilde Svaner", hvor Thure Lindhardt og Ghita Nørby bevæger sig rundt i majestætens kostumer.
Danmark - 04. september 2009 kl. 18:41
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk
Det var kunstneren Margrethe langt mere end dronningen Margrethe, der fredag aften var til gallapremiere i Odense. Her kunne hun for første gang vise filmen "De Vilde Svaner" frem for et særligt inviteret publikum.

Majestæten har lavet scenografi og kostumer til filmen, der er baseret på H.C. Andersens eventyr af samme navn.

Og selv om man som dronning er vant til at være i centrum, lægger majestæten vægt på, at filmen langtfra kun er hendes projekt, men en film, som mange mennesker i årevis har arbejdet tæt sammen om.

- Det er et stykke arbejde, som mange har arbejdet sammen om, som nu skal vises og stå sin prøve, siger dronningen, der har brugt en særlig decoupage-teknik for at skabe scenografien. Ved hjælp af computerteknikker er det muligt at få skuespillerne i filmen, der blandt andre tæller Ghita Nørby og Thure Lindhardt, til at bevæge sig rundt i decoupagerne.

Til premieren på filmen var også dronningens to børnebørn, prins Nikolai og prins Felix sammen med deres mor, grevinde Alexandra og hendes nye mand, Martin Jørgensen. Det er Martin Jørgensens far og hans produktionsselskab JJ Film, der har produceret filmen.

Og som i ethvert rigtigt eventyr indeholder filmen både prinser og prinsesser, men også nogle grumme uhyrer og tilmed en ond dronning. Og for lille Felix var det så uhyggeligt, at han måtte have et kærligt klem af mor Alexandra, da trailere til filmen tidligere på dagen blev vist.

"De Vilde Svaner" har premiere over hele landet næste fredag.