20. marts 2019
Statsminister Lars Løkke har planer om en ny sundhedsreform, som vil betyde, at sygehusene overgår til nogle administrative enhleder, og at regionerne nedlægges. Arkivfoto
Statsminister Lars Løkke har planer om en ny sundhedsreform, som vil betyde, at sygehusene overgår til nogle administrative enhleder, og at regionerne nedlægges. Arkivfoto
Foto: Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Statsministeren vil fyre regionspolitikerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Statsministeren vil fyre regionspolitikerne
Opdateret 19. september 2018 kl. 10:46
Danmark - 19. september 2018 kl. 10:38
Af Søren Arildsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Regionerne skal nedlægges og regionspolitikerne fyres. Det er statsminister Lars Løkke Rasmussens plan for fremtiden i Danmarks fem nuværende regioner. Det skriver Mandag Morgen.

Nedlæggelsen af regionerne vil ske, når der indføres en ny sundhedsreform. Hvis det sker, vil sygehusvæsenet blive flyttet over til en række nye administrative enheder.

Disse enheder skal suppleres med et nyt samarbejde mellem landets 21 akutsygehuse, de praktiserende læger og kommunerne i sygehusenes respektive optageområder, skriver Mandag Morgen.

Oplæg til en ny sundhedsreform vil statsministeren fremlægge umiddelbart efter efterårsferien.

Det nye sygehus-samarbejde omtales som sundhedsklynger. De nye sundhedsklynger kan få hver sin ledelse og skal sikre et mere sammenhængende lokalt sundhedsvæsen.

Nedlæggelsen af de fem regioner har længe stået på De Konservative, Liberal Alliance og ikke mindst Dansk Folkepartis politiske ønskeseddel. I hver regionsråd sidder 41 folkevalgte politikere.

Ideen om sundhedsklynger kan også være med til at lægge en betydelig dæmper på de kritikere, som mener, at regeringens tanker om at nedlægge regionerne og lægge ansvaret for sygehusene over til staten er et udtryk for endnu mere centralisering.

Sundhedsklyngerne matcher også langt hen ad vejen de tanker, som Socialdemokratiet er begyndt at tale stadig mere varmt for om det nære sundhedsvæsen og oprettelsen af nærhospitaler tæt på borgerne.