29. september 2021
Selv om Fernando Alonso nu runder de 40 år, er han blot den næstældste Formel 1-kører. Kimi Raikkonen topper ham med 41 år.
Selv om Fernando Alonso nu runder de 40 år, er han blot den næstældste Formel 1-kører. Kimi Raikkonen topper ham med 41 år.
Foto: Jon Super/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Spaniens motorsportskonge tog Magnussens sæde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Spaniens motorsportskonge tog Magnussens sæde

Han er dobbelt verdensmester, vinder af Le Mans og veteran blandt fartdjævlene. Den 29. juli fylder Spaniens motorsportskonge, Fernando Alonso, 40 år.

Danmark - 29. juli 2021 kl. 07:00
Af Ritzau

Da Kevin Magnussen tilbage i 2014 mistede sin plads hos McLaren i Formel 1 efter blot en enkelt sæson, var det ikke en hvilken som helst kører, der overtog hans plads.

Kongen af spansk motorsport og dobbelt verdensmester Fernando Alonso skulle tilbage i sædet, hvor han tidligere havde siddet.

McLaren-bilen er nu skiftet ud med en Renault hos Alpine, men Fernando Alonso er stadig en del af Formel 1.

29. juli fylder han 40 år.

I år kan spanieren ligeledes fejre, at det er 20 år siden, at han debuterede i den fineste motorsportsklasse. Det gjorde han for Minardi, og der gik ikke længe, før karrierens højdepunkt allerede var nået.

I både 2005 og 2006 blev han verdensmester for Renault og satte en stopper for fem års dominans af Michael Schumacher.

Det var samtidig første gang nogensinde, at en spanier vandt Formel 1.

Men selv om det ikke er blevet til flere verdensmesterskaber, var Alonso en fast del af Formel 1-feltet frem til efter 2018-sæsonen, hvor han vinkede farvel.

Spørger man den syvdobbelte verdensmester Lewis Hamilton, burde det da også være blevet til flere VM-titler.

- Han er den bedste kører, jeg nogensinde har kørt mod.

- Det er en skam, at han ikke er så dekoreret, som hans evner ellers tilskriver, sagde Hamilton forud for 2019-sæsonen til Sky Sports, da Alonso forlod Formel 1.

Farvellet holdt dog blot to sæsoner, før Alonso var tilbage igen hos Renault til denne sæson. Bilen, hvor han tidligere er blevet verdensmester.

Trods det flotte og lange cv i Formel 1 har Alonso også haft smag for andre dele af motorsporten.

To gange - i 2018 og 2019 - har han været en del af en Toyota-racer i Le Mans, og begge gange har han vundet.

Den amerikanske IndyCar-serie har også haft besøg af Alonso, og det samme gælder ørkenløbet Dakar Rally.

Ved siden af sportskarrieren har Fernando Alonso været ambassadør for Unicef siden 2005.

I juni var han medunderskriver med blandt andre fodboldspillerne Lionel Messi og David Beckham på et åbent brev til G7-landene fra Unicef om at få bragt coronavacciner ud til verdens fattigste hurtigere.

I 2015 var han tæt på at lykkedes med at etablere et cykelhold på øverste niveau i samarbejde med pengemænd fra Emiraterne.

Cykelsport er nemlig en stor interesse uden for motorbanen. I februar gik det dog galt, da han blev kørt ned på en cykeltur og brækkede kæben kort før sæsonstarten i Formel 1.

Alonso blev dog klar og er nu i fuld gang med sin comebacksæson til verdens fornemmeste motorsportsklasse, hvor han de sidste 20 år har været en af de mest populære og frygtede kørere.

Stemmer du til kommunalvalget i år?