22. september 2019
En ejendom på Helnæs Byvej er afspærret mandag formiddag. Søndag fandt politiet en mand og en kvinde dræbt på stedet. En 43-årig mand bliver fremstillet i grundlovsforhør klokken 13 sigtet for drabene.
En ejendom på Helnæs Byvej er afspærret mandag formiddag. Søndag fandt politiet en mand og en kvinde dræbt på stedet. En 43-årig mand bliver fremstillet i grundlovsforhør klokken 13 sigtet for drabene.
Foto: Carsten Bundgaard/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sigtet for dobbeltdrab erkender at have stukket med kniv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sigtet for dobbeltdrab erkender at have stukket med kniv

43-årig mand er blevet varetægtsfængslet frem til 7. januar sigtet for at have dræbt to personer på en gård.

Danmark - 10. december 2018 kl. 10:23
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det var ifølge en 43-årig mand uenighed om brænde, der fik ham til at stikke en anden mand og en 74-årig kvinde adskillige gange søndag eftermiddag. Begge ofre døde.

I et grundlovsforhør ved Retten i Odense mandag er han blevet varetægtsfængslet frem til 7. januar. Det skriver TV2 Fyn, som er til stede i retten.

arrow Læs også: Politiet finder mand og kvinde knivdræbt på Helnæs ved Fyn

Manden forklarer ved retsmødet, hvordan han stak en 37-årig brændesælger 15 gange på en gård på Helnæs sydvest for Fyn. Årsagen var, at der opstod en kontrovers om det brænde, som blev afleveret på ejendommen.

Den 43-årige mente, at der var et for stort vandindhold i træet.

I første omgang finder han en dolk frem for at skære i træet og vise sælgeren af brændet, at der er vand i træet. Da det ikke får den 37-årige til at tro på, at der er fugt i træet, henter den sigtede en større kniv.

- Han bliver irriteret over, at der er meget vand i træet, og at "han ikke vil snydes", lyder det i retten.

De to ofre blev fundet på en gård på halvøen Helnæs klokken 15.11. Kort efter anholdt politiet den 43-årige.

- Vi bliver kaldt til Helnæs af en beboer, der er nervøs, fordi en mand løber rundt på markerne. Han virker underlig og mentalt ustabil, har vicepolitiinspektør ved Fyns Politi Jørgen Andersen oplyst.

Da betjente taler med manden, får man nogle oplysninger, som gør, at politiet tager ned til ejendommen.

Her finder man de to personer dræbt med adskillige knivstik.

Den 74-årige kvinde boede på gården. Den sigtede mand var logerende hos kvinden og blev anholdt kun iført underbukser. Han havde blod på sig.

Manden og den ældre kvinde kendte hinanden godt. Alligevel stak han også hende i både halsen og hovedet. Ifølge hans egen forklaring forvekslede han hende med en fjende og kalder det en fejl.

Ved grundlovsforhøret er der ikke blevet anmodet om lukkede døre. Derfor er det muligt at høre den sigtedes forklaring i retten.

Han nævner, at han har været på vagt over for fjender i dagene op til søndag. Han har nærmest ikke sovet i tre til fire dage, fortæller han ifølge TV2 Fyn.

Den 43-årige siger også, at han er tidligere lejesoldat.