2. december 2020
Massedød blandt bier koster samfundet dyr
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se video: Massedød blandt bier koster samfundet dyrt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se video: Massedød blandt bier koster samfundet dyrt
Opdateret 02. maj 2013 kl. 10:39
Danmark - 02. maj 2013 kl. 10:36
Af Ritzau

Bierne er truet af klimaforandringer, parasitter og pesticider - og uden de summende insekters bestøvning ville vores verden se ganske anderledes ud.

Et af de firmaer, der er direkte afhængige af bierne er Innocent, der producerer frugtsmoothies. Hvis ikke der var bier, der befrugtede blomsterne, kom der ingen frugter på træerne - og dermed ingen smoothies.

- Forestil dig en verden uden grønne æbler, røde tomater, gule gulerødder eller uden spraglede, strålende forårsblomster. Det synes vi simpelthen lyder så trist - og det vil vi gerne gøre noget for at forhindre, siger Anne Del Soccoro Jensen fra Innocent.

Innocent har derfor lanceret en kampagne, hvor de vil udsætte én bi i den danske natur, for hver smoothie der bliver solgt i april og maj måned - i alt 1 million bier fordelt på Danmark og seks andre europæiske lande.

Kampagnen skal skabe opmærksomhed omkring biernes grumme skæbne - for det er måske ikke lige alle der tænker over, hvor vigtige de summende insekter er.

Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?