21. februar 2019
SF har tidligere været med i forlig i forbindelse med regeringens såkaldte ghettoplan. Men obligatorisk vuggestue med undervisning i demokrati og grundlov for de mindste børn fra udsatte boligområder får ikke støtte fra SF.
SF har tidligere været med i forlig i forbindelse med regeringens såkaldte ghettoplan. Men obligatorisk vuggestue med undervisning i demokrati og grundlov for de mindste børn fra udsatte boligområder får ikke støtte fra SF.
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: SF vil ikke forhandle videre om tvangsvuggestuer for ghettobørn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SF vil ikke forhandle videre om tvangsvuggestuer for ghettobørn

Det tegner til et discounttilbud, mener SF om et muligt læringstilbud for etårige fra udsatte boligområder.

Danmark - 28. maj 2018 kl. 07:17
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Når forhandlinger om obligatorisk vuggestue til børn fra udsatte boligområder fortsætter mandag morgen, bliver det uden SF.

Partiet har været med i flere delaftaler i forbindelse med regeringens ghettoplan. Men ifølge SF's børneordfører, Jacob Mark, takker partiet nej til at fortsætte forhandlingerne, der skal få den sidste del på plads.

arrow Læs også: Daginstitutioner får loft over børn fra udsatte boligområder

- Vi har siddet med til forhandlingerne indtil nu, fordi vi synes, at børn i familier som ikke trives godt, eller hvor børnene ikke har samme forudsætninger for et godt sprog, de skal i dagtilbud med dygtige voksne.

- Men vi kan se, at over de seneste par uger har det her dagtilbud fra regeringens side udviklet sig til et læringstilbud, hvor man skal lære om den danske grundlov og demokrati. Det skal være tvungent og kun for børn fra udsatte boligområder, siger han.

SF har støttet delaftaler på bolig- og beskæftigelsesområdet. Partiet er også med i en aftale om finansiering.

Ifølge et notat fra regeringen, som Jyllands-Posten tidligere har beskrevet, vil regeringen tvinge børn fra udsatte boligområder i et læringstilbud, hvis forældrene ikke selv sender børnene i vuggestue.

Børnene skal ifølge regeringens oprindelige plan være der i 25 timer om ugen. Ellers mister forældrene børnechecken.

Målet er at få fat i børn, der lever isoleret fra det danske samfund, og udvikle deres "danske sprog, generelle læringsparathed og kendskab til danske traditioner".

Børnene skal blandt andet introduceres for "danske traditioner og højtider i forbindelse med eksempelvis jul, påske, grundlovsdag, fødselsdag og fastelavn".

- Det startede som et tilbud om gratis vuggestueplads, men nu tegner det til at blive et discounttilbud, hvor børnene ikke må sove til middag, og hvor forældrene selv skal betale for bleer og frokost, siger Jacob Mark.

Som udgangspunkt mener SF, at alle børn i Danmark automatisk skal skrives op til vuggestueplads. Hvis forældrene så takker nej, skal familien have besøg af en sundhedsplejerske, lyder det.

arrow Kattelem i ghettoaftale: Mulighed for hjemmeundervisning
28. maj 2018 kl. 09:54 Opdateret: kl. 09:56
arrow Børn fra udsatte områder skal i tvungen vuggestue
28. maj 2018 kl. 09:16 Opdateret: kl. 09:18