27. september 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Professor tror at Amagerbanken overlever

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Professor tror at Amagerbanken overlever
Amagerbanken skal nok finde de 750 millioner kroner, som vil sikre bankens overlevelse, mener professor. Karsten Ree er ikke bankens eneste mulighed.
Opdateret 13. juli 2010 kl. 11:58
Danmark - 13. juli 2010 kl. 11:56
Af Ritzau
Amagerbanken er langt fra død endnu. Det skal nok lykkes bankens ledelse at finde 750 millioner kroner, som vil sikre banken. Det vurderer professor Caspar Rose fra Copenhagen Business School.

- Nu bliver bankens kunder i ejendomsbranchen nødt til at spytte nogle penge i kassen, ellers kommer de til at stå uden bank, siger Caspar Rose.
arrow Læs også: Krak vil udløse kulegravning af Amagerbank

Storaktionæren Karsten Ree har meddelt, at han ikke vil dække bankens akutte behov for 750 millioner kroner, men han er langt fra Amagerbankens eneste redningskrans.

- Amagerbanken har brug for kunderne, og kunderne har brug for banken. Jeg ser ikke noget alternativ til, at kunderne går ind og støtter op om banken, og jeg må indrømme, at jeg er rimelig optimistisk.

Han mener, at Carsten Ree har meldt ud, at han ikke vil dække hullet på 750 millioner kroner, fordi han vil tvinge kunderne til at tage ansvar. Selvom mange af Amagerbankens ejendomskunder er krakket, så mener Caspar Rose, at de har penge til at redde banken.

- Jeg er sikker på, at de vil lede med lys og lygte efter penge at skyde ind i banken, for de har et skæbnefællesskab med banken. Men der er selvfølgelig ingen garanti, men jeg er fortrøstningsfuld, siger Caspar Rose.

Karsten Ree har overfor Berlingske Business afvist, at han vil skyde flere penge i bankens overlevelse, men der er ikke noget, som er endeligt. Karsten Ree følger situationen, og reagerer efter udviklingen, vurderer Caspar Rose.

- Der ligger et signal i, at nu må andre også komme til, og så tager vi denne omgang og håber, at der ikke kommer flere.

Hvis først Amagerbanken finder 750 millioner kroner kommer den i sikkerhed og får del i statsgarantien på 13,5 milliarder kroner.
arrow Kunder flygter fra Amagerbanken
22. juli 2010 kl. 12:38 Opdateret: kl. 22:41
arrow Ja til Amagerbankens redningsplan
22. juli 2010 kl. 12:24 Opdateret: kl. 22:43
arrow Aktionærer langer ud efter Amagerbanken
22. juli 2010 kl. 11:33 Opdateret: kl. 13:52
Stemmer du til kommunalvalget i år?