7. august 2020
Hvis du gerne vil give den kongelige familie en officiel kondolencehilsen, så kan det ske på Amalienborg, hvor der hver dag klokken 9-17 kan skrives i kondolencelisterne.
gallery icon

Se billedserie

Hvis du gerne vil give den kongelige familie en officiel kondolencehilsen, så kan det ske på Amalienborg, hvor der hver dag klokken 9-17 kan skrives i kondolencelisterne.
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Prins Henrik er død: Sådan kan du kondolere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Prins Henrik er død: Sådan kan du kondolere
Danmark - 14. februar 2018 kl. 09:55
Af Marianne Due
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Prins Henrik døde tirsdag aften og lige siden nyheden blev offentliggjort er det væltet ind med hilsner til den kongelige familie på Kongehusets officielle profiler på Instagram og Facebook.

På Instagram har @detdanskekongehus en profil, og der blev den triste nyhed offentliggjort tidligt onsdag morgen med teksten: "Hans Kongelige Højhed Prins Henrik afgået ved døden Hans Kongelige Højhed Prins Henrik sov tirsdag den 13. februar kl. 23.18 stille ind på Fredensborg Slot. Prinsen var omgivet af Hendes Majestæt Dronningen og de to sønner."

Siden er det væltet ind med 'hjerter' og hilsner fra Instagrams brugere. Opslaget har onsdag klokken 10 fået 24.438 hjerter.

Mange har også skrevet en kondolencehilsen, enten i form af et kort 'Hvil i fred' eller 'Kondolerer', mens andre sætter flere ord på, for eksempel denne fra @mettemus_rye66: 'sender varme tanker til hele den kongelige familie og en stor tak til Prins Henrik for at det aldrig var kedeligt omkring ham - Danmark har i dag mistet en stor kunstner, et sjovt og varmt menneeske. En rar Grand Papa.... Hvil i fred Prins Henrik'.

En anden bruger @lonehyldes tanker går til dronning Margrethe med denne hilsen: 'Hvil i fred Prins Henrik. Sender tanker til alle i kongehuset, ikke mindst Dronningen'.

arrow Læs også: Uden Prins Henriks indsats intet besøgscenter
Facebook

Også på Facebook vælter det ind med medfølelse og tilkendegivelser. 35.000 har reageret ved at klikke på knapperne ved opslaget med en trist smiley eller et hjerte.

Kommentarerne på Facebook er også talrige, og opslaget er delt mere end 11.000 gange.

Herunder kan du se opslag og hilsner på Facebook
Du kan skrive dig på kondolencelisten

Med dødsfaldet har kongehuset også erklæret hofsorg. Hofsorgen gælder til den 14. marts. Det betyder, at dronning Margrethe og resten af den kongelige familie samt hoffet ikke deltager i selskabelige eller underholdende arrangementer. Familien vil desuden klæde sig i mørkt tøj ved offentlig fremtræden, og personalet, der har uniform, vil gå med sørgebind på venstre overarm.

Hvis du gerne vil give den kongelige familie en officiel kondolencehilsen, så kan det ske på Amalienborg, hvor der hver dag klokken 9-17 kan skrives i kondolencelisterne.

Kondolencelister er lagt frem i porten i Det Gule Palæ, Amaliegade 18, København.

arrow Royal bisættelse markeres med kirkeklokker, møller og flag
20. februar 2018 kl. 08:08 Opdateret: kl. 08:10
arrow Præst tæt på kongefamilien bisætter prins Henrik
20. februar 2018 kl. 06:30 Opdateret: kl. 06:30
arrow Over 5000 så mandag prins Henriks båre
19. februar 2018 kl. 20:11 Opdateret: kl. 20:20
Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?