15. juli 2020
Jacob Mark har delt gammelt skolefoto som reaktion på, at flere forældre ønsker at redigere deres børns skolefotos.
gallery icon

Se billedserie

Jacob Mark har delt gammelt skolefoto som reaktion på, at flere forældre ønsker at redigere deres børns skolefotos.
Foto: Free
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politikere deler gamle skolefotos - siger nej til redigering

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politikere deler gamle skolefotos - siger nej til redigering

Flere forældre ønsker at få redigeret skrammer, eksem eller pletter væk fra børns skolefotos.

Danmark - 17. oktober 2019 kl. 17:31
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Man er, som man er.

Sådan lyder budskabet fra flere politikere - på tværs af politiske skel - som torsdag deler deres gamle skolefotos på sociale medier.

Delingen sker som reaktion på, at DR har beskrevet, hvordan flere forældre ønsker at redigere deres børns skolefotos. Det kan være at få redigeret en skramme væk fra ansigtet eller en savlplet væk fra tøjet.

Blandt andre deler statsminister Mette Frederiksen (S), Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, og Venstres næstformand, Inger Støjberg deres gamle skolefotos.

- Redigerede børnebilleder. Nej vel! Vi er, som vi er. Skæve tænder eller noget andet eller tredje, skriver Mette Frederiksen på Instagram.

På billedet kan man se den ikke ret gamle Mette Frederiksen med fletninger og røde smækbukser.

Partiformanden for Konservative, Søren Pape Poulsen, kan man også se i en meget ung udgave med et par manglende tænder og stort smil.

Han har ligeledes en kommentar med til forældrene, der vil have redigeret deres børns billeder.

- At opdrage børn til, at man da bare kan retouchere virkeligheden væk, giver ikke børnene mere selvværd eller robusthed til at møde verden. Vi skal ikke feje alt det, der er svært, væk fra vores børn, skriver Søren Pape Poulsen på Instagram.

Ifølge DR fortæller skolefotografer, at forældre tit og ofte vil have fjernet en savlplet fra et barns trøje, sår og eksem i ansigtet, skrammer og plastrer og pletter på mindre børn.

En gang imellem skal børnenes tænder gøres hvidere og blandt de sjældne tilfælde spørger forældre om, at buttede børn skal gøres slankere.

SF's Jacob Mark skriver, at han egentlig ikke kan lide, når politikere blander sig i, hvordan man er forælder, men deler alligevel sin holdning.

- Nogle gange kan der måske være noget, man gerne vil have væk fra billedet. Men så er det jo væk næste år.

- Og hvis det ikke går væk skal det have lov til at blive der. Så lad nu være med at bilde dem ind, at de skal have filter på. Børn skal have lov til at være børn uden filter, lyder det blandt andet i SF'erens opslag.

Vis dette opslag på Instagram

Flere forældre vil have redigeret deres børns skolebilleder. "Fotograf, Edyta Sørensen, der tager billeder af børn i vuggestuer og børnehaver i København og omegn siger til DR: - Jeg redigerer hele tiden. Nogle forældre kan jeg overbevise om at lade være med at ændre for meget, men nogle forældre vil absolut have, at det skal ligne et maleri Hun oplever, at omtrent halvdelen af alle forældre vil have ændret et eller andet ved deres børns billede." Jeg kan ikke lide, når politikere blander sig i, hvordan man er en forælder på den rigtige måde, men jeg vil alligevel sige dette: Jeg synes, at man skal tænke sig godt om. I 0.klasse og 1. klasse gjorde jeg alt hvad jeg kunne for at undgå at få taget billeder. Så jeg havde opsvulmede og røde øjne. I 2. klasse, 3.klasse og 4.klasse nægtede jeg at tage andet end mine fodboldtrøjer på. Og jeg havde lige puttet lidt gelé forrest i håret, så jeg lignede en mærkelig forpjusket kombination af Tintin og Louis Figo. I 5.klasse havde jeg taget en karryfarvet t-shirt på og mine første stramme jeans. Og en meget tætsiddende halskæde. Mit hår lignede en dårlig hybrid mellem at være kort og langt. Brandon Walsh-look-a-like-hår i den dårligste udgave, man kan forestille sig. I 6.klasse havde jeg hår ned til skuldrene og en kasket på og bumser i hovedet. Og alle billeder symboliserer nogle af de faser, jeg var i igennem som barn. Fasen hvor jeg var så genert at jeg gik en klasse om. Fasen hvor jeg kun tænkte på fodbold. Fasen hvor jeg begyndte at tænke på piger og ville se godt ud. Fasen hvor jeg troede, jeg så godt ud. Jeg var et barn. Og jeg var ikke perfekt. Og jeg skulle ikke være perfekt, for børn er børn. De er ikke glansbilleder. De er smukke, grimme, generte, energiske, snottede, glade, syge, friske, larmende, stille, grædende, smilende, poserende, ligeglade. De er lige hvad de vil. Nogle gange kan der måske være noget, man gerne vil have væk fra billedet. Men så er det jo væk næste år. Og hvis det ikke går væk skal det have lov til at blive der. Så lad nu være med at bilde dem ind, at de skal have filter på. Børn skal have lov til at være børn uden filter.

Et opslag delt af Jacob Mark (@jacobmarkfolketinget) den

Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?