15. januar 2021
Klokken 03.18 natten til lørdag skete en eksplosion ved Københavns Politis nærpolitistation på Hermodsgade på Nørrebro. Ingen personer kom til skade.
Klokken 03.18 natten til lørdag skete en eksplosion ved Københavns Politis nærpolitistation på Hermodsgade på Nørrebro. Ingen personer kom til skade.
Foto: Presse-Fotos.dk/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politiformand: Eksplosioner er billede på mere brutal hverdag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politiformand: Eksplosioner er billede på mere brutal hverdag

Ni eksplosioner har ramt København på et halvt år, og det tvinger politiet til at være i ekstra beredskab.

Danmark - 10. august 2019 kl. 11:31
Af Ritzau

Nattens eksplosion på en politistation i København er et billede på, at det er blevet mere brutalt på gaderne de seneste år, og det lægger pres på politiet, der hele tiden skal være i forhøjet beredskab.

Sådan lyder det fra Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, efter at en nærpolitistation på Nørrebro lørdag nat blev ramt af en eksplosion.

arrow Læs også: Politi efterlyser vidner til bil i tid omkring eksplosion

- Jeg synes, at det er katastrofalt og noget forbandet svineri, men jeg er desværre ikke så overrasket, som man måske burde være.

- Det er en ny hård virkelighed, som dansk politi møder. Vi skal have et øje på hver finger. Det bliver mere og mere brutalt, siger Claus Oxfeldt.

Han peger på, at København det seneste halve år har været ramt af ni eksplosioner, når man tæller lørdagens eksplosion og tirsdagens ved Skattestyrelsen med.

Ifølge Claus Oxfeldt har politiet været i forhøjet beredskab siden februar 2015, hvor København blev ramt af to attentater mod henholdsvis Krudttønden og den jødiske synagoge.

Han forventer ikke, at det ændrer sig og kalder det en "trist udvikling".

- Vi bruger flere folk og ressourcer på den operative parathed, så vi lynhurtigt kan reagere, når der sker den her type angreb.

- Det betyder, at vi skal prioritere benhårdt i opgaverne, og tænke sikkerhed ind i alt, siger Claus Oxfeldt.

Politiet har ikke fundet den eller de gerningsmænd, som står bag eksplosionen på Nørrebro. Der efterlyses en mand iklædt sort tøj, og som medbragte pose med teksten "! Solid". Han formodes at være gerningsmanden.

Eksplosionen bliver af politiet betegnet som en bevidst handling, men Claus Oxfeldt tror ikke, at der har været et ønske om at ramme politiet som institution.

- Hvis det virkelig er et angreb mod politiet, som jeg nu ikke umiddelbart tror, fordi man tydeligt har kunnet se, at der ikke var nogen inde i bygningen, fordi det var helt mørkt, så er det noget, vi skal tænke ind i alt, hvad vi gør fremadrettet, siger Claus Oxfeldt.

arrow Svensk politi henviser til kollegerne i Danmark i bombesag
16. august 2019 kl. 15:09 Opdateret: kl. 15:10
arrow Eksplosionsmistænkt svensker udleveres til Danmark
16. august 2019 kl. 14:23 Opdateret: kl. 14:24
arrow Svensker mistænkt for eksplosion skjuler ansigtet i retten
16. august 2019 kl. 14:00 Opdateret: kl. 14:02
I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?