1. april 2020
Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politiets 9 gode råd mod svindel med studieboliger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politiets 9 gode råd mod svindel med studieboliger
Danmark - 19. juli 2019 kl. 12:51
Af Marianne Due
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Til september begynder tusindvis af unge på et nyt studie og dermed er jagten på en studiebolig også gået ind, men pas på, for der er svindlere derude på boligmarkedet, advarer Rigspolitiet og giver følgende gode råd:

arrow Læs også: Politiet til boligsøgende studerende: Pas på svindlere
1) Undersøg hvem der ejer boligen

Hvis du skal leje gennem en privat udlejer, er det en god ide at kræve at se dokumentation for ejerskabet. Du kan se, hvem der ejer boligen på tinglysning.dk eller boligejer.dk.

2) Undersøg om boligen er på markedet

Undersøg, om boligen er på markedet ved at kontakte ejeren gennem boligejer.dk.

3) Få legitimation fra udlejer

Få en kopi af udlejers billedlegitimation i form af kørekort eller pas, og tjek, at billedet er vellignende.

4) Vær kritisk, hvis udlejer vil have dig til at overføre penge til en udenlandsk konto

Vær påpasselig, hvis du bliver bedt om at overføre penge til en udenlandsk konto, Western Union eller Pay-Pal. Mange svindlere forsøger at gemme sig bag udenlandske konti eller udenlandske betalingsløsninger.

5) Betal ikke kontant – overfør kun via et dansk pengeinstitut

Sørg for at overføre depositum, husleje eller forudbetalt leje til en dansk bankkonto, så du altid har dokumentation for, at du har overført pengene. Overfør først, når du har set lejligheden og vellignende gyldig legitimation fra udlejer.

6) Betal ikke penge under bordet

Betal aldrig penge under bordet til udlejer. Det er ulovligt, og du har ikke nogen juridisk mulighed for at få dine penge retur.

7) Få en fremvisning

Insister på at få lejligheden fremvist, og tjek ved samme lejlighed, at navn stemmer overens på kontaktperson, postkasse og hoveddør/dørtelefon. Du kan også spørge, om naboen kender udlejer. Er det ikke muligt at få fremvist lejligheden, bør du overveje, om der er tale om et reelt lejemål.

8) Sørg for en gyldig lejekontrakt

Få en lejekontrakt med udlejers underskrift og en fagperson til at kigge kontrakten igennem, før du selv skriver under. Det er vigtigt, at du har set boligen, inden du underskriver lejekontrakten eller overfører penge.

9) Lad dig ikke presse

Vær på vagt, hvis udlejer vil have dig til at skrive under på kontrakten med det samme. Hvis udlejer forsøger at presse dig til at tage hurtige beslutninger, kan det være et tegn på, at der er noget galt.