18. september 2020
Tre mænd er sigtet i en sag om 166,5 kilo kokain, 27 kilo amftetamin, 111 kilo hash og tre kilo skunk. To andre mænd er i sagen "kun" tiltalt for to kilo kokain. (Arkivfoto).
Tre mænd er sigtet i en sag om 166,5 kilo kokain, 27 kilo amftetamin, 111 kilo hash og tre kilo skunk. To andre mænd er i sagen "kun" tiltalt for to kilo kokain. (Arkivfoto).
Foto: Enrique Castro-Mendivil/Reuters
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fem mænd i grundlovsforhør om mere end 300 kilo narko

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fem mænd i grundlovsforhør om mere end 300 kilo narko

Den formodede bagmand i en sag om blandt andet 166 kilo kokain er ikke til stede. Han er smittet med corona.

Danmark - 11. august 2020 kl. 10:53
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I en ny sag om indsmugling af kokain har politiet rejst sigtelse om 166 kilo, oplyser specialgruppen Særlig Efterforskning Øst tirsdag.

Fem mænd blev anholdt mandag, og tirsdag eftermiddag fremstilles de i grundlovsforhør i Dommervagten i København.

I alt drejer sagen sig om mere end 300 kilo ulovlige stoffer, fremgår det af sigtelserne mod mændene i alderen 23 til 38 år.

Den 36-årige formodede bagmand bliver fremstillet uden selv at være til stede. For fem dage siden blev han testet positiv for corona.

Politiet har oplyst, at bagmanden har "relationer til en kriminel gruppering".

Hvilken bande, der præcist er tale om, ønsker politiinspektør Mads Helios ikke at udtale sig om, men ifølge Ekstra Bladet er han højtstående medlem af Satudarah.

De fem mænd blev anholdt mandag sidst på eftermiddagen og først på aftenen i København og Brøndby. Her fandt betjente samtidig 2,9 kilo kokain samt amfetamin og kontanter.

Alle fem sigtes for mandag eftermiddag at have være i besiddelse af ikke under to kilo kokain. Ifølge sigtelsen gav en 38-årig mand kokainen til en ti år yngre mand, som bragte det til sin bopæl i indre København.

Men sigtelserne mod de tre af mændene - rockeren på 36 samt en 23-årig og en 28-årig mand - er langt mere omfattende.

Foruden de to kilo kokain fra mandag har de siden midten af 2018 leveret mindst 164,5 kilo kokain, 27 kilo amfetamin, 111 kilo hash og tre kilo skunk til forskellige personer i Københavnsområdet.

I grundlovsforhøret blev fire af mændene varetægtsfængslet i fire uger, mens en 31-årig mand, der efter politiets opfattelse spiller en mindre rolle i sagen, blev varetægtsfængslet i 13 dage.

Alle fem nægter sig skyldige.

Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?