25. september 2021
Der har ofte været røre, når Stram Kurs-partileder Rasmus Paludan har demonstreret forskellige steder i Danmark. Tidligere i november blev han tildelt en lussing af en kvinde, da han demonstrerede ved Christiania i København. Stram Kurs opnåede 1,8 procent af stemmerne ved folketingsvalget 5. juni, og partiet var således tæt på at komme i Folketinget. (Arkivfoto)
Der har ofte været røre, når Stram Kurs-partileder Rasmus Paludan har demonstreret forskellige steder i Danmark. Tidligere i november blev han tildelt en lussing af en kvinde, da han demonstrerede ved Christiania i København. Stram Kurs opnåede 1,8 procent af stemmerne ved folketingsvalget 5. juni, og partiet var således tæt på at komme i Folketinget. (Arkivfoto)
Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Omvej fører Rasmus Paludan til Christiansborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Omvej fører Rasmus Paludan til Christiansborg

Stram Kurs fik forbud mod at afholde rigskongres i Middelfart, så lørdag indtager Rasmus Paludan & co. Christiansborg. En demonstration venter på partiet.

Danmark - 22. november 2019 kl. 20:00
Af Ritzau

Han ville egentlig gerne have været et fast indslag på Christiansborg, men han måtte nøjes med at være tæt på ved folketingsvalget i juni.

Lørdag indtager Rasmus Paludan derfor rollen som gæst på slottet. Det sker, når hans parti, Stram Kurs, afholder rigskongres i Landstingssalen. Og det var endda slet ikke meningen, at den skulle afholdes dér.

arrow Læs også: FAKTA: Her er rigsledelsen i Stram Kurs

Efter at Fyns Politi i oktober nedlagde forbud mod, at Stram Kurs kunne afholde sin rigskongres på Milling Hotel Park i Middelfart af sikkerhedsmæssige årsager, blev partiet imidlertid inviteret til Christiansborg.

Afsenderen var Folketingets formand, Henrik Dam Kristensen (S), men invitationen falder ikke i god jord alle steder.

- Jeg mener ikke, at det er en rigtig beslutning, at Folketingets formand inviterer ham (Rasmus Paludan, red.) ind i demokratiets højborg og på den måde legitimerer hans meget polariserende politiske holdninger, som i den grad indeholder fascistiske tendenser, siger Sikandar Siddique, medlem af Folketinget for Alternativet.

- Det er vigtigt, at vi sammen står op mod denne ekstremisme, og at vi i fællesskab sender signalet om, at vi vil et mangfoldigt og humanistisk Danmark, siger han.

Siddique har tidligere politianmeldt Rasmus Paludan for blandt andet racistiske ytringer.

Alternativets politiske leder, Uffe Elbæk, har på vegne af partiets folketingsgruppe sendt et åbent brev til Henrik Dam Kristensen. Her beder han formanden om at revurdere beslutningen om at lade Stram Kurs afholde rigskongres på Christiansborg.

Rasmus Paludan har ikke meget til overs for Alternativets ønske.

- Det, synes jeg, er meget udemokratisk, siger han.

- Og jeg er da tilfreds med, at Henrik Dam Kristensen er trådt i karakter som det, han skal være, nemlig folkestyrets vogter. Og ikke nødvendigvis rød bloks eller Socialdemokratiets vogter, siger Rasmus Paludan.

Lørdag formiddag er Sikandar Siddique taler ved en demonstration på Christiansborg, som blandt andet er arrangeret af foreningen Stop Diskrimination.

Stifter og forkvinde Laila Belhaj fra Stop Diskrimination håber, at det kan lykkes at samle i hvert fald 500 mennesker til demonstrationen.

- Vi må vise, at rigtig mange ikke synes, det er i orden, det Rasmus Paludan laver.

- Mange siger, "bare ignorer ham". Det synes jeg ikke, man skal. Jeg synes, man skal følge ham og advare folk imod ham. Sige til de unge, at de ikke skal lade sig provokere af ham, siger Laila Belhaj.

Hun henviser blandt andet til den megen ballade, der ofte har været, når Rasmus Paludan og Stram Kurs har afholdt demonstrationer rundt omkring i landet, og der blandt andet er blevet lavet koranafbrændinger.

Af samme årsag kommer der også til at være et vist sikkerhedsopbud lørdag ved Christiansborg.

Københavns Politi oplyser, at man træffer de sikkerhedsforanstaltninger, der er nødvendige, for at kunne afholde arrangementet. I tråd med sædvanlig praksis går politiet ikke i detaljer.

Indenfor på Christiansborg vil folketingsbetjente stå klar til at servicere de fremmødte til rigskongressen.

- Det beredskab, vi har, ligger meget tæt op ad den bemanding, som vi har på andre dage, hvor der også er et stort arrangement, siger Claus Brask, der er presseansvarlig i Folketinget.

- Det er et arrangement, hvor der er 200 gæster i en af de sale, vi har til rådighed. Enten i Landstingssalen eller i Fællessalen, siger han.

Stram Kurs opnåede 1,8 procent af stemmerne ved folketingsvalget 5. juni, og partiet var således tæt på at komme i Folketinget.

arrow Unge mænd indtager Stram Kurs' nye rigsledelse
24. november 2019 kl. 13:57 Opdateret: kl. 13:58
arrow FAKTA: Her er rigsledelsen i Stram Kurs
23. november 2019 kl. 16:15 Opdateret: kl. 16:16
arrow Stram Kurs-kongres med mislyde på Christiansborg
23. november 2019 kl. 15:30 Opdateret: kl. 15:36
Stemmer du til kommunalvalget i år?