3. juni 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: OVERBLIK: Statens opgør med bankfolk i otte retssager

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OVERBLIK: Statens opgør med bankfolk i otte retssager

To topfolk i krakket andelskasse skal betale erstatning. Sagen er en af en række efter finanskrisen.

Danmark - 15. november 2019 kl. 14:34
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den tidligere direktør og bestyrelsesformand i Andelskassen J.A.K. Slagelse skal betale en samlet erstatning på knap 1,2 millioner kroner for at have bevilliget to uforsvarlige lån.

Det har Retten i Glostrup afgjort fredag.

arrow Læs også: Topfolk i krakket andelskasse skal betale millionerstatning

Retssagen har været i den mindre afdeling, når man sammenligner med andre sager om krakkede banker, der har kørt i årene efter finanskrisen.

Her følger en oversigt over andre sager og deres status:

* Amagerbanken. Oprindeligt var 11 sagsøgt. Flertallet blev afkrævet 900 millioner kroner. Retten i Lyngby frifandt alle i juni 2017. Finansiel Stabilitet (FS) ankede til Østre Landsret, der i juni dømte tidligere direktør og syv bestyrelsesmedlemmer til at betale 343,5 millioner kroner. I oktober endte det med et forlig til 255,5 millioner kroner.

* Roskilde Bank. Direktion, bestyrelse og revision blev afkrævet en milliard kroner. Østre Landsret frifandt samtlige i november 2017. FS har anket til Højesteret, men har nedsat sit krav.

* Capinordic Bank. FS krævede i Østre Landsret 400 millioner af tre ledende personer, men blev i oktober 2015 tilkendt godt 90 millioner. Dommen blev anket, og Højesteret stadfæstede i januar i år i det store og hele landsrettens dom.

* Eik Bank Danmark. Direktion, bestyrelse og revision blev afkrævet 250 millioner. Østre Landsret dømte i oktober 2018 fire personer til at betale 28,6 millioner. FS har anket til Højesteret, der behandler sagen i maj 2020.

* Eik Bank Færøerne. Syv personer er sagsøgt for 150 millioner. Retten på Færøerne afsiger 18. november.

* Ebh Bank. Direktion, bestyrelse og revision er sagsøgt for godt 550 millioner. Vestre Landsret afsiger dom 12. december.

* Løkken Sparekasse. Syv personer afkræves 275 millioner. Vestre Landsret er i gang med at behandle sagen.

Kilder: Retsdokumenter, Finansiel Stabilitet, Ritzau.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?