1. juni 2020
USA's præsident, Donald Trump, vil indføre strenge rejserestriktioner i New York, men vil alligevel ikke lukke delstaten ned.
USA's præsident, Donald Trump, vil indføre strenge rejserestriktioner i New York, men vil alligevel ikke lukke delstaten ned.
Foto: Andrew Kelly/Reuters
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: OVERBLIK: Nattens tre vigtigste coronavirus-nyheder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OVERBLIK: Nattens tre vigtigste coronavirus-nyheder

Grønland forbyder alkohol for at beskytte børn, der er hjemme under krisen, mens dødstallet i USA runder 2000.

Danmark - 29. marts 2020 kl. 06:00
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Her kan du få et overblik over nattens tre vigtigste udviklinger i forbindelse med den globale coronaviruspandemi frem til klokken 06.00 søndag:

* Grønland indfører alkoholforbud midt i coronakrise.

Dele af Grønland indfører alkoholforbud med øjeblikkelig virkning frem til 15. april. Det sker for at beskytte børn, der er hjemme under coronaviruskrisen, fortæller landsstyreformand Kim Kielsen ifølge Sermitsiaq.AG. Forbuddet er gældende for Nuuk, Kapisillit og Qeqertarsuatsiaat.

* Flere end 2000 med coronavirus er nu døde i USA.

2190 mennesker i USA med coronavirus er døde. Cirka en fjerdedel af dem i New York City. Det viser tal fra Johns Hopkins University søndag morgen. I USA er hele 124.377 mennesker nu bekræftet smittet. Stigningen fik kortvarigt præsident Donald Trump til at overveje at lukke delstaten New York ned, men den idé blev droppet igen natten til søndag dansk tid.

* Regering og myndigheder var uenige om coronavirus fra start.

Helt i den spæde start af coronavirussets indtog i Danmark har regeringen og dens egne sundhedsmyndigheder haft vidt forskellige tilgange til, hvordan virusset skulle håndteres. Det fortæller en række anonyme kilder til Jyllands-Posten. Blandt andet i forhold til en mere omfattende teststrategi og regeringens afslag på hjælp til flere testkits fra Sydkorea, men uenighederne opstod endnu tidligere.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?