9. december 2019
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: OVERBLIK: København ramt af ni eksplosioner siden februar

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OVERBLIK: København ramt af ni eksplosioner siden februar

Politiet har anholdt en 22-årig svensk mand, der er sigtet for en eksplosion mod Skattestyrelsen i København.

Opdateret 14. august 2019 kl. 09:12
Danmark - 14. august 2019 kl. 09:09
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Tirsdag aften anholdt politiet en 22-årig svensk mand i Malmø. Han er sigtet for eksplosionen ved Skattestyrelsen i København. Det oplyser chefpolitiinspektør Jørgen Bergen Skov fra Københavns Politi.

En 23-årig svensk mand er internationalt efterlyst i forbindelse med sagen.

arrow Læs også: OVERBLIK: Tidligere angreb på skattemyndighederne

Københavnsområdet har siden februar været ramt af ni eksplosioner - de seneste to i august.

Her følger et overblik over eksplosionerne:

- 13. februar: En ukendt bombeladning bliver udløst ved tøjbutikken Alis på Christiania i København. Butikken får større materielle skader, men ingen personer kommer til skade.

- 18. februar: Tøjbutikken Alis bliver igen ramt af en eksplosion. De fleste ruder er knust, og noget af træværket er sprængt væk. Ingen kommer til skade.

- 14. april: En rengøringsbil bliver ramt af eksplosion på Hothers Plads i Mjølnerparken på Nørrebro. Vinduerne bliver blæst ud, og døre og bagparti bliver krøllet sammen. Ingen kommer til skade.

- 7. maj: En bil bryder i brand på Rentemestervej/Bygmestervej på Nørrebro. Vidner har hørt et højt brag, og dele af bilen ligger spredt på fortovet. Ingen kommer til skade.

- 10. maj: En port ved et lager ved en thansen-butik i Valby bliver blæst i stykker af en eksplosion, hvor ingen personer kommer til skade.

- 31. maj: En bil på Øresundsvej på Amager bliver sprængt i luften, og vinduer tæt ved bliver ødelagt. Ingen kommer til skade.

- 16. juni: Et autoværksted på Vejlesvinget i Vallensbæk bliver ramt af en eksplosion, hvor døre og vinduer bliver blæst ud, og efterfølgende bryder der brand ud. Ingen kommer til skade.

- 6. august: Skattestyrelsens bygning på Østbanegade på Østerbro bliver ramt af eksplosion. Stort set samtlige ruder langs Skattestyrelsens facade er knust efter eksplosionen. En person kom lettere til skade.

- 10. august: Nærpolitistation på Hermodsgade på Nørrebro bliver ramt af eksplosion. Ingen kommer til skade, men bygningen er voldsomt medtaget. Facaden bliver ødelagt og ruder knust.

Kilder: Københavns Politi, DR og Ritzau.

arrow Politiet anholder svensker for eksplosion ved Skattestyrelsen
14. august 2019 kl. 09:05 Opdateret: kl. 09:06