23. september 2020
Rasmus Paludan ankommer til valgfesten hos Stram Kurs på Christiansborg i København under Folketingsvalget. Han er med på listen over de mest populære søgninger på Google i 2019. (Arkivfoto)
gallery icon

Se billedserie

Rasmus Paludan ankommer til valgfesten hos Stram Kurs på Christiansborg i København under Folketingsvalget. Han er med på listen over de mest populære søgninger på Google i 2019. (Arkivfoto)
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nyt skoleintra er årets højdespringer i danske Google-søgninger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nyt skoleintra er årets højdespringer i danske Google-søgninger

Danskernes Google-søgninger i 2019 er præget af folketingsvalget, dødsfald og en ny skoleplatform.

Opdateret 11. december 2019 kl. 07:48
Danmark - 11. december 2019 kl. 07:46
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Årets store historier har sat sit præg på søgemaskinen Google.

Google opgør hvert år de mest populære søgninger - og i år er det den nye it-platform til skoler og forældre, Aula, der er højdespringer.

Det skriver Google i en pressemeddelelse.

arrow Læs også: FAKTA: Fra popstjerner til politikere på Google

"Aula" bliver efterfulgt af "Rasmus Paludan" og "Anders Holch Povlsen".

Rasmus Paludan gjorde sig bemærket som leder af partiet Stram Kurs før og efter folketingsvalget i juni.

Anders Holch Povlsen er direktør for modekoncernen Bestseller og fik massiv omtale efter et terrorangreb i Sri Lanka i påsken, hvor han og hans kone mistede tre af deres fire børn.

De resterende søgninger på top-10-listen tæller blandt andre den amerikanske skuespiller Luke Perry, journalisten Ole Stephensen og multikunstneren Master Fatman, som alle døde i 2019.

Luke Perry er særligt kendt fra ungdomsserien "Beverly Hills 902010". Han døde i marts i en alder af 52 år efter et slagtilfælde.

Ole Stephensen døde pludseligt i sit hjem i februar i Gentofte - 63 år.

Også radiovært og DJ Master Fatman med det borgerlige navn Morten Lindberg døde uventet. Det skete i marts, og han blev 53 år.

Listen over de mest populære søgninger angiver ikke de ord, der er blevet søgt på flest gange. Den tæller til gengæld de søgninger, som har haft den største stigning i forhold til det foregående år.

Samlet ser top-10-listen sådan ud: "Aula", "Rasmus Paludan", Anders Holch Povlsen", "Resultater fra EU-valget", "Luke Perry", "Ole Stephensen", "Fie Laursen", "Master Fatman", "Notre Dame" og "Kandidattest".

Med udgangen af 2019 er det ikke bare et år, der er ovre. Et helt årti er slut, og derfor har Google også opgjort årtiets mest googlede personer.

Den mest googlede dansker de seneste ti år er sanger Rasmus Seebach. Den mest googlede udenlandske person er den canadiske popsanger Justin Bieber.

De to kunstnere og teenageidoler slog igennem på musikscenen stort set samtidig og udgav begge deres debutsingle i 2009.

Justin Bieber er med afstand årtiets mest søgte udenlandske person - efterfulgt af den amerikanske præsident Donald Trump.

Har debatten om sexisme taget overhånd?