25. oktober 2020
Nina Lynggaard Jørgensen er født i 2003 og opvokset i en lille forstad til Aarhus. Når hun ikke er på efterskole, bor hun skiftevis hos sin far og mor, som blev skilt, da hun var 4 år, og hun har to halvbrødre.
gallery icon

Se billedserie

Nina Lynggaard Jørgensen er født i 2003 og opvokset i en lille forstad til Aarhus. Når hun ikke er på efterskole, bor hun skiftevis hos sin far og mor, som blev skilt, da hun var 4 år, og hun har to halvbrødre.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny bog: 16-årig advarer andre unge mod vanskelige forældre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny bog: 16-årig advarer andre unge mod vanskelige forældre
Danmark - 29. oktober 2019 kl. 10:26

I en ny bog advarer og rådgiver den kun 16-årige forfatter Nina Lynggaard Jørgensen jævnaldrende mod forældre, der går ind i »parenty«-fasen. Det er en livsperiode, der er lige så omvæltende som teenage-årene, mener forfatteren, og derfor er det ikke teenagerne, men forældrene, der er årsag til sammenstød i hjemmet.

Den nye bog hedder »Den lille håndbog om håndtering af vanskelige forældre«. 16-årige Nina stiller i bogen skarpt på, at voksne får børn langt senere end før, og derfor sker det uheldige sammentræf, at forældrene går i overgangsalderen, mens deres barn er teenager. Men selvom de to generationer begge har hormonforstyrrelser, humørsvingninger og søvnbesvær, er det altid teenageren, der får skylden for den ødelagte husfred.

Parenty-fasen er en omformulering af overgangsalderen, og det refererer til den alder, forældrene befinder sig i, når de kommer i forTY- eller fifTY-alderen. I bogen får teenageren gode råd til, hvordan man håndterer en forælder i parentyfasen. Sådan en bog savnede Nina nemlig selv:

- Hvordan kan det være, der er skrevet så mange bøger om teenagefasen, når overgangsalderen afspejler den så meget? Lad os lige vende den om: Nu er det en teenager, der skriver en bog om overgangsalderen, og hvordan vi håndterer den, fortæller hun.

»Den lille håndbog om håndtering af vanskelige forældre«

Cirka 100 sider
Vejl. pris kr. 99.95,-

Udgivet primo oktober 2019

Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?