19. januar 2021
Socialdemokratiets formand Mette Frederiksen holdt torsdag pressemøde i Det Kongelige Biblioteks Have i København. På pressemødet afviste S-formanden det politiske frieri, som tidligere på dagen var fremsat af statsminister Lars Løkke Rasmussen.
Socialdemokratiets formand Mette Frederiksen holdt torsdag pressemøde i Det Kongelige Biblioteks Have i København. På pressemødet afviste S-formanden det politiske frieri, som tidligere på dagen var fremsat af statsminister Lars Løkke Rasmussen.
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mette F. om SV-regering: Der er for meget der skiller os ad

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mette F. om SV-regering: Der er for meget der skiller os ad

Der er mere, der adskiller V og S, som derfor ikke kan indgå i regering sammen, siger Mette Frederiksen.

Danmark - 16. maj 2019 kl. 15:15
Af Ritzau

Klima, centralisering, ulighed og pension. Det er nogle af de områder, hvor de politiske forskelle ganske enkelt er for store mellem Socialdemokratiet og Venstre til, at de to partier kan indgå i et regeringssamarbejde.

arrow Læs også: Heunicke ser ingen fidus i SV-regering

Sådan lyder det fra Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen. Udmeldingen kommer på et pressemøde, efter at statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) torsdag åbnede for en SV-regering.

En samlingsregering kan blive nødvendig efter valget for at holde de yderste højrefløjspartier uden for indflydelse, mener Løkke.

- Jeg har en lille smule svært ved at tro på oprigtigheden i det, Lars Løkke Rasmussen siger i dag, siger Mette Frederiksen og tilføjer:

- De politiske uenigheder er af sådan en karakter, at en sådan regering ikke kan komme på tale, siger Mette Frederiksen.

Socialdemokratiet går derfor til valg på en ét-parti-regering, siger Mette Frederiksen:

- Det gør vi, fordi der ikke er ét parti, vi kan gøre det hele med. Men der er mange partier, vi kan samarbejde med. Det gælder også partiet Venstre, siger Mette Frederiksen.

Statsministeren kom med den overraskende udmelding i en samtalebog, der udkommer torsdag med navnet "Befrielsens Øjeblik".

Her peger han på det opbrud, der er i dansk politik, som årsagen til en eventuel SV-regering. Den kan ifølge Løkke komme i spil, hvis de borgerlige kun kan få regeringsmagten ved at indregne støtte fra Stram Kurs. Det vil Løkke i givet fald afvise og i stedet række ud efter S.

Mette Frederiksen kæmper selv med krav fra Enhedslisten, De Radikale og Alternativet, der har truet med at trække støtten til en S-ledet regering.

- Jeg er enig i statsministerens analyse af, at der partier på yderfløjene, som stiller ultimative krav og kommer med løfter, som alle ved ikke har nogen gang på jord.

- Men vi skal dele os efter anskuelser både der, hvor vi er enige, og der hvor vi er uenige. Det er afgørende, hvilken retning en ny regering får. Jeg meldte mig ikke ind i Socialdemokratiet for at opgive vores retning, siger Mette Frederiksen.

Hun peger på, at Socialdemokratiet og Venstre ser meget forskelligt på "ulighed, velfærd og den grønne dagsordenen". Hun nævner desuden specifikt forskelle på de to partiers forslag om tidligere tilbagetrækning for nedslidte og ældre som et punkt, der skiller partierne.

- Med de uenigheder in mente har jeg også en lille smule svært ved at tro på oprigtigheden i det, som statsministeren siger i dag, siger Mette Frederiksen.

På spørgsmålet om, hvorvidt S-formanden vil "udelukke" en SV-regering, siger Mette Frederiksen:

- Jeg kan ikke se en sådan regering for mig.

- Selvom Lars Løkke Rasmussen lyder lidt mere socialdemokratisk i denne valgkamp, så må man se på, hvad han har gennemført i den sidste valgperiode. Han har forspildt muligheden for at udbygge vores velfærdssamfund og skåret næsten ni milliarder kroner på vores unges uddannelse.

- At påstå, at der ikke er en uenighed mellem os og Venstre, er historisk set ikke korrekt, siger Mette Frederiksen.

arrow Rødt-blåt samarbejde skal holde ekstremismen skak
16. maj 2019 kl. 11:53 Opdateret: kl. 11:53
arrow Løkke er positiv over for SV-regering
16. maj 2019 kl. 09:08 Opdateret: kl. 09:10
Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?