16. januar 2021
Den store, svenske YouTube-stjerne Felix Kjellberg er ifølge ham selv god for mere end 130 millioner kroner. Han har omkring 101 millioner abonnenter på sin YouTube-kanal. (Arkivfoto)
gallery icon

Se billedserie

Den store, svenske YouTube-stjerne Felix Kjellberg er ifølge ham selv god for mere end 130 millioner kroner. Han har omkring 101 millioner abonnenter på sin YouTube-kanal. (Arkivfoto)
Foto: Ben Stansall/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Manden på toppen af YouTube

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Manden på toppen af YouTube

Felix Kjellberg startede med at lægge spilvideoer på YouTube. Det gjorde ham til verdens største youtuber. Torsdag den 24. oktober fylder han 30 år.

Danmark - 24. oktober 2019 kl. 07:00
Af Ritzau

Under aliasset "PewDiePie" er svenske Felix Kjellberg blevet verdens største youtuber.

I 2010 startede han med at lægge videoer på YouTube af sig selv, der reagerede kraftfuldt på de computerspil, han spillede.

I dag har Felix Kjellberg mere end 100 millioner følgere på YouTube. Han er dermed den enkeltperson med flest abonnenter.

Torsdag den 24. oktober fylder han 30 år.

Allerede i 2013 blev PewDiePie-kanalen den største på YouTube. Men i 2019 blev han overhalet af det indiske musik- og filmselskab T-series. Det skabte en åben kamp om pladsen på toppen.

Flere af hans fans satte hårdt ind for at beholde svenskeren på YouTubes førsteplads.

"Abonnér på PewDiePie"-bevægelsen opfordrede vidt og bredt til at følge den svenske YouTube-stjerne, så han kunne overhale T-series.

Der har dog også været mærkværdige indslag i kampen om abonnenter til PewDiePie.

Brugeren "The Hacker Giraffe" har for eksempel hacket 50.000 printere. Han fik dem til at udskrive papirer med instruktioner om at abonnere på PewDiePies kanal - og at stoppe med at følge T-Series.

I forbindelse med terrorangrebet på to moskéer i New Zealand kom kampen om flest abonnenter dog ud på et overdrev.

Terroristen bag angrebet opfordrede nemlig til at abonnere på PewDiePie i en livestream, inden han dræbte i alt 50 mennesker.

Efterfølgende fortalte Felix Kjellberg i en video, hvor meget det har påvirket ham, at hans navn blev forbundet med angrebet i New Zealand.

I slutningen af videoen opfordrede han til at stoppe bevægelsen.

Lige nu har PewDiePie 101 millioner abonnenter, mens T-series er oppe på 115 millioner.

Den Göteborg-fødte svensker lider dog ingen armod på andenpladsen. Via berømmelsen har Felix Kjellberg opbygget en formue på over 130 millioner kroner.

I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?