19. december 2018
Bent A. Nielsen har mange gange fortalt stolt om den grønne virksomhed Genan, der genanvender dæk. I 2010 var Lars Løkke Rasmussen forbi virksomheden, der ligger i Viborg.
Bent A. Nielsen har mange gange fortalt stolt om den grønne virksomhed Genan, der genanvender dæk. I 2010 var Lars Løkke Rasmussen forbi virksomheden, der ligger i Viborg.
Foto: Scanpix/Preben Madsen/arkiv
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mand bag grønt selskab anklages for fup for 420 millioner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mand bag grønt selskab anklages for fup for 420 millioner

Retten i Viborg skal afgøre, om stifteren af selskab og revisor skal i fængsel for bedrageri og mandatsvig.

Opdateret 23. februar 2018 kl. 08:20
Danmark - 23. februar 2018 kl. 08:18
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Stifteren af et jysk selskab, som har genbrugt gummi fra bildæk, er blevet tiltalt for bedrageri for 420 millioner kroner og for mandatsvig for 73 millioner kroner. Det skriver Finans fredag morgen.

Bagmandspolitiet har indleveret et anklageskrift i sagen mod den 74-årige mand til Retten i Viborg.

Desuden er en revisor, der måtte forlade Deloitte på grund af sit arbejde med virksomheden, blevet tiltalt for medvirken til bedrageri for samme store beløb. Ingen af de to mænd ønsker ifølge Finans at udtale sig.

Ifølge anklageskriftet er ofrene for bedrageriet et bankkonsortium bestående af Skandinaviska Enskilda Banken, FIH Erhvervsbank og Danske Bank.

De bevilgede og udbetalte i 2013 et lån, men blev ført bag lyset og led et tab på 420.000.000 kroner eller "blev udsat for en væsentlig risiko herfor", som det udtrykkes i anklageskriftet.

Sagen handler altså om forsøg på at skjule enorme økonomiske problemer. Regnskaberne var sminkede, skriver Finans. Og pensionsselskabet PKA, der havde tilført selskabet en milliard kroner, talte om at være blevet ført bag lyset.

PKA tabte mere end en milliard kroner på engagementet med virksomheden, ligesom banker måtte notere tab i samme størrelsesorden.

Ifølge Finans har Deloitte som følge af affæren betalt en halv milliard kroner i erstatning.

Hos den 74-årige ønsker Bagmandspolitiet i øvrigt konfiskation af 73 millioner kroner, som stammer fra det påståede mandatsvig.

Manden hævdes at have trukket store beløb ud af selskabet. De gik til for eksempel familiemedlemmer, til renovering af et sommerhus og til køb af en privat lejlighed, lyder det.

På tirsdag skal en dommer i Viborg afgøre, om de to tiltalte skal beskyttes af et navneforbud.