16. januar 2018
Lise Nørgaard, forfatter og journalist lykønskes med sin 100 års fødselsdag af Jesper Langberg ved en reception på forlaget Gyldendal.
gallery icon

Se billedserie

Lise Nørgaard, forfatter og journalist lykønskes med sin 100 års fødselsdag af Jesper Langberg ved en reception på forlaget Gyldendal.
Foto: Martin Sylvest/Scanpix Denmark
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lises 100 år fejret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lises 100 år fejret
Danmark - 14. juni 2017 kl. 19:15
Af Søren Arildsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Lise Nørgaard blev onsdag fejret ved en stor reception på forlaget Gyldendal. Fejringen skete i anledning af at forfatteren og journalisten samme dag fyldte 100 år.

Flere hundrede skuespillere, forfattere og politikere var mødt frem for at hylde hende og hendes lange liv. Og forfatteren kvitterede med en takketale, hvor hun naturligt fokuserede på sit lange liv og den store dag.

Blandt de fremmødte var flere af de skuespillere, som var med i tv-serien Matador. En serie, som om nogen har været med til at gøre Lise Nørgaard kendt og afholdt i hele Danmark. Blandt de fremmødte var Per Pallesen (Tjener Boldt), Bent Meiding (Jørgen Varnæs), Jesper Langberg (Kresten Skjern) og Susse Wold (Gitte Graa).

Hun fik idéen til serien, som havde Erik Balling som instruktør, og skrev manuskriptet til knap halvdelen af de i alt 24 episoder.

Trods alderen er Lise Nørgaard fortsat i fuld vigør. Hun skriver fortsat - nu til bladet Korsbæk Tidende.

Lise Nørgaard skrev sine første artikler for Roskilde Dagblad, hvor hun stod i lære og arbejdede i 12 år, inden journalistikken bragte hende til først Politiken og siden Hjemmet og Berlingske Tidende.

Ud over tv-serien Matador har Lise Nørgaard blandt andet skrevet "Med mor bag rattet", "En hund i huset", "kun en pige", "De sendte en dame" og tv-julekalenderen "Brødrene Mortensens Jul".

Tip os

Del din historie eller billeder

Send en e-mail til:
sndk@sn.dk