22. januar 2019
Folketingsmedlem og byrådsmedlem for Liberal Alliance Villum Christensen har trukket støtten til V-borgmesteren Stén Knuth i Slagelse Kommune. LA afviser ikke at pege på Socialdemokratiets borgmesterkandidat efter kommunalvalget 21. november.
Folketingsmedlem og byrådsmedlem for Liberal Alliance Villum Christensen har trukket støtten til V-borgmesteren Stén Knuth i Slagelse Kommune. LA afviser ikke at pege på Socialdemokratiets borgmesterkandidat efter kommunalvalget 21. november.
Foto: Scanpix/Jens Nørgaard Larsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: LA vender V-borgmester ryggen kort før kommunalvalg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

LA vender V-borgmester ryggen kort før kommunalvalg

Efter et opgør om miljøvenlige busser trækker Liberal Alliance støtten til V-borgmesteren i Slagelse Kommune.

Danmark - 03. august 2017 kl. 15:32
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

På Christiansborg er de regeringspartnere, men i Slagelse Kommune snakker de ikke længere sammen. Her har Liberal Alliance nemlig trukket støtten til Venstre-borgmester Stén Knuth, skriver Altinget.

Det er borgmesterens håndtering af en sag om miljøvenlige brintbusser, der har fået LA's byrådsmedlem og folketingsmedlem Villum Christensen til at trække støtten.

arrow Læs også: Knuth går nu efter struben på Villum Christensen

- Vi kan aldrig pege på ham efter et valg, siger han til Altinget.

- Det er sjældent, man oplever, at en borgmester i så høj grad modarbejder det flertal, der har hængt borgmesterkæden om halsen på ham.

EU ville skyde 17 millioner kroner i busprojektet, hvis Slagelse selv finansierede 47 millioner kroner i såkaldt matchfunding.

Men i en offentliggjort lydoptagelse fra et møde bad den nu tidligere kommunaldirektør et konsulentfirma om at undersøge muligheden for at udsætte fristen for kommunens matchfunding eller "lægge hele lortet ned".

Argumentet lød, at sandsynligheden for at finde de nødvendige midler var for lille. Men byrådet havde kort forinden besluttet at fortsætte med projektet.

Villum Christensen kan ikke se, hvilken interesse kommunaldirektøren selv skulle have haft i at lukke projektet. Derfor mener han, at pilen peger mod borgmesteren.

Kommunernes Landsforening, KL, har efter ønske fra byrådet i Slagelse udarbejdet en 120 sider lang rapport om sagens forløb. Rapporten frikender Stén Knuth for magtmisbrug.

Samtidig fastslår rapporten, at kommunen var i sin gode ret til at bede konsulentfirmaet undersøge muligheden for at udsætte eller lukke projektet, fordi udsigterne til at finde matchfunding var for små.

Villum Christensen håber, at Slagelse efter kommunalvalget 21. november fortsat har en borgerlig borgmester. Men hvis Venstre fastholder Stén Knuth som borgmesterkandidat, bliver det uden LA's støtte.

Derfor afviser Villum Christensen heller ikke at pege på Socialdemokratiets borgmesterkandidat, tidligere folketingsmedlem John Dyrby Paulsen.

arrow Villum beder Knuth se ind i et spejl i brintbussagen
21. september 2017 kl. 07:18 Opdateret: kl. 20:19
arrow Fyret projektleder glad for flertal mod brintrapport
12. august 2017 kl. 06:44 Opdateret: kl. 17:59
arrow Slagelses kommunaldirektør siger op
29. juni 2017 kl. 10:00 Opdateret: kl. 13:26