22. juni 2021
Britta Nielsens døtre, Samina Hayat (t.v.) og Jamilla Hayat (t.h.), kræves idømt henholdvis op mod fire års fængsel og op mod to års fængsel. Deres bror kræves idømt mindst tre års fængel. (Arkivfoto)
Britta Nielsens døtre, Samina Hayat (t.v.) og Jamilla Hayat (t.h.), kræves idømt henholdvis op mod fire års fængsel og op mod to års fængsel. Deres bror kræves idømt mindst tre års fængel. (Arkivfoto)
Foto: Discovery Networks Danmark/''brit/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Krav om flere års fængsel til Brittas børn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Krav om flere års fængsel til Brittas børn

Anklager kræver op mod fire års fængsel til en af svindeldømte Britta Nielsens døtre, der "levede i økonomisk slaraffenland". Forsvarer vil have betinget straf.

Danmark - 02. juli 2020 kl. 20:00
Af Ritzau

- Det er selvfølgelig ikke sådan, at man kan blive straffri, hvis man vælger at lukke øjnene i forhold til sine forældre.

Sådan lød det torsdag fra anklager Kia Reumert, der med sin kollega Lisbeth Jørgensen i Retten i Glostrup rejste krav om fængsel til Britta Nielsens tre børn, der er tiltalt for at have fået millioner fra morens svindel.

- Det er ikke en sag om tre uskyldige børn, som er blevet snydt af deres mor. Det er tre voksne, som er blevet tilbudt at leve et liv, som de ellers aldrig havde haft mulighed for at leve, sagde Kia Reumert.

Britta Nielsen overførte cirka 117 millioner kroner fra Socialstyrelsen til sig selv. En del af de penge fik hendes voksne børn, mener anklagerne.

Datteren Samina Hayat er derfor tiltalt for groft hæleri for cirka 37,2 millioner kroner, Jamilla Hayat er tiltalt for beløb på knap 3,5 millioner kroner og sønnen er tiltalt knap 10,7 millioner kroner.

Der skal dog trækkes cirka 190.000 kroner fra sønnens beløb, som er blevet tilbageført.

Anklagerne mener, at Samina Hayat skal idømmes fængsel imellem tre et halvt og fire år, mens de ønsker en straf på mellem halvandet og to år til Jamilla Hayat.

Sønnen skal straffes med mindst tre års fængsel, lyder det. Han er også tiltalt for besiddelse af børneporno. Den del bør isoleret set straffes med 60 dages fængsel, mener anklagerne.

33-årige Samina Hayats penge skal være brugt på dyre heste, mens den 40-årige søn fik grunde i Sydafrika.

Samina Hayat levede ifølge Lisbeth Jørgensen i et "økonomisk slaraffenland", mens sønnen udlevede sit "afrikanske eventyr". Og de to har aldrig rigtig tjent deres egne penge, påpegede hun.

Lisbeth Jørgensen mener ikke, at man kan forvente, at børnene anmeldte moren.

- Men man kunne forvente, at de havde takket nej til de her penge på grund af tvivl om, at de var kommet på ulovlig vis, sagde hun.

Den 36-årige datter Jamilla Hayat er tiltalt for et mindre beløb end de andre. Hun skal blandt andet have fået en andelslejlighed. I modsætning til de andre har hun oprettet gældsbreve og indberettet en del af pengene som gaver.

Kia Reumert mener dog, at de var ren proforma, som blev oprettet på grund af en skattesag, hun havnede i.

- Det er kun lige præcis i de to år, at Jamilla blev undersøgt af Skat, at der er gældsbreve og gaveanmeldelser, sagde hun.

Imidlertid ser forsvarerne anderledes på sagen, hvor de tre børn nægter sig skyldige.

Torsdag fik Samina Hayats forsvarer, Christian Bjerrehuus, ordet. Han lagde derimod vægt på, at Britta Nielsen svindlede i mange år, uden nogen undrede sig.

- Det har givet en klar indirekte forståelse af, at der ikke har været noget at sætte en finger på, sagde han.

Han vil have Samina Hayat frifundet, men hvis hun skal dømmes, må det være en straf på mellem to og to et halvt års fængsel. Og den kan være betinget, så hun ikke skal afsone.

Samina Hayat har i retten været tydeligt påvirket af sagen.

- De sidste to år har været et mere eller mindre helvede, siger advokaten.

De to andre forsvarere får taletid fredag. Dommen ventes 9. juli.

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?