30. september 2020
Vindfølsomme køretøjer frarådes at færdes på Storebæltsbroen og Øresundsbroen mandag morgen på grund af kraftig blæst. (Arkivfoto)
Vindfølsomme køretøjer frarådes at færdes på Storebæltsbroen og Øresundsbroen mandag morgen på grund af kraftig blæst. (Arkivfoto)
Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kraftig blæst og kulde kan udfordre morgentrafikanter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kraftig blæst og kulde kan udfordre morgentrafikanter

Både færger og broer er påvirket af vind. Kør hjemmefra i god tid, lyder det fra Vejdirektoratet.

Danmark - 14. januar 2019 kl. 07:20
Af Ritzau

Sne, vind og kulde risikerer at drille trafikanter, der skal ud på de danske veje mandag formiddag.

På Øresundsbroen og Storebæltsbroen fraråder Vejdirektoratet, at vindfølsomme køretøjer begiver sig over broerne, og bilister anbefales generelt at være ekstra opmærksomme.

arrow Læs også: Mildere vejr afløser barsk og blæsende mandag

- Vi anbefaler, at man kører efter forholdene og begiver sig ud i god tid, siger Jakob Riis-Petersen, der er vagthavende i Vejdirektoratet.

- Der er selvfølgelig også blæst på de andre broer, så man skal altså være lidt opmærksom, hvis man skal ud at køre i dag, siger han.

Flere færger har også taget deres forholdsregler, hvor blandt andet Bornholmslinjen har omlagt flere afgange på grund af vejret, fremgår det af færgens hjemmeside. Det samme gælder Femø-færgen.

Ud over vinden har temperaturen også flere steder sneget sig under nulpunktet, og det får Vejdirektoratet til at advare om glatte veje.

- Det betyder også, at vi har været ude at salte i løbet af natten, sådan at vejene skal være fornuftige at køre på, siger Jakob Riis-Petersen.

DMI advarer om vindstød af stormstyrke ved den jyske vestkyst.

- Ugens vejr kan bedst beskrives som meget omskifteligt, siger Dan Nilsvall, vagthavende meteorolog ved DMI.

- Vi får en blæsende og barsk begyndelse på ugen med op til kuling fra nordvest med kraftige vindstød. Ude ved vestkysten op til stormstyrke. Især i morgen- og formiddagstimerne, siger han.

Ifølge meteorologerne vil vindstødene aftage over middag mandag. I landets østlige egne er vandstanden på vej op i Roskilde Fjord og Isefjord.

Mener du, at det bliver mere forvirrende og besværligt at følge regeringens corona-retningslinjer?