23. juni 2021
Da den kirkelige handling var slut, trådte konfirmanden og hans familie ud på trappen foran Havesalen på Fredensborg Slot.
(Foto: Keld Navntoft/Ritzau Scanpix)
gallery icon

Se billedserie

Da den kirkelige handling var slut, trådte konfirmanden og hans familie ud på trappen foran Havesalen på Fredensborg Slot. (Foto: Keld Navntoft/Ritzau Scanpix)
Foto: Keld Navntoft/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Konfirmanden er i mellemtiden skudt i vejret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Konfirmanden er i mellemtiden skudt i vejret

Det var ærgerligt at undvære en del af familien på konfirmationsdagen. - Men de er i vores tanker og hjerter, lød det fra prins Christian.

Opdateret 15. maj 2021 kl. 15:06
Danmark - 15. maj 2021 kl. 00:00
Af Ritzau

Endelig skete det. Med et års forsinkelse er prins Christian blevet konfirmeret.

Konfirmationen skulle have fundet sted sidste forår, men på grund af coronapandemien blev den udsat.

Lørdag oprandt så den store dag i Fredensborg Slotskirke, hvor prinsen i blåt jakkesæt og matchende slips viste, at han i mellemtiden er blevet højere end både sin mor og far.

Det bemærkede ikke mindst kronprinsesse Mary:

- Tænk at den lille mand er blevet til denne kæmpestore unge mand, lød det fra hende ifølge Billed-Bladet, da familien efter at være kommet ud af kirken blev fotograferet på trappen foran Havesalen.

Men ellers overlod hun og kronprins Frederik det til konfirmanden at svare på de spørgsmål, som journalisterne stillede ham.

Særlig meget fyldte rejserestriktionerne, som betød, at han måtte undvære den del af familien, der bor i udlandet.

Herunder prins Joachim og prinsesse Marie, der bor i Paris, sin morfar, John Donaldson, i England og mostrene i Australien. Det var selvfølgelig ærgerligt.

- Men sådan er det. De er i vores hjerter og tanker, sagde prins Christian.

Det var kongelig konfessionarius, biskop Henrik Wigh-Poulsen, der forestod konfirmationen. Bagefter bød kronprinsparret på frokost i Kancellihuset, hvor familien bor i sommerhalvåret.

På grund af forsamlingsloftet var det kun muligt at invitere 25 gæster. Ud over familien selv og dronningen var blandt andre prins Joachims to ældste børn, prins Nikolai og prins Felix, med.

Men der var også blevet plads til et par klassekammerater, skuespiller Ellen Hillingsø og nogle af kronprinsparrets venner og deres børn.

Normalt er der tradition for, at konfirmandens faddere deltager i konfirmationen. Men rejserestriktionerne forhindrede flere af de faddere, prinsen fik ved sin dåb i 2006, i at være med.

Foruden prins Joachim kronprinsesse Victoria fra Sverige, kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit fra Norge og kronprinsesse Marys søster Jane Stephens fra Australien.

Konfirmationer i kongehuset hører til privatlivet, og derfor er det uvist, hvad der stod på gavebordet.

Men Folketinget og regeringen forærede prinsen et skrivesæt bestående af fylde- og kuglepen. Det skal han bruge, når han bliver 18 år og dermed træder ind i statsrådet. Det er her, nye love skal underskrives.

Men det varer nogle år endnu. Prinsen, der fylder 16 til efteråret, skal i første omgang afslutte sin 9. klasse fra Tranegårdskolen i Hellerup.

Derefter fortsætter han sin skolegang som kostskoleelev på Herlufsholm Gymnasium i Næstved.

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstår du deres løn-utilfredshed?