16. oktober 2021
Formand Søren Pape Poulsen (K) er en populær mand ved partiets landsråd denne weekend.
Formand Søren Pape Poulsen (K) er en populær mand ved partiets landsråd denne weekend.
Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Khader er et overstået kapitel for De Konservative

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Khader er et overstået kapitel for De Konservative

I denne weekend holder De Konservative sit første landsråd efter Naser Khaders spark ud af partiet.

Danmark - 18. september 2021 kl. 10:23
Af Ritzau

De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, fortryder intet i sin håndtering af sagen om Naser Khader, som ikke længere er en del af partiet grundet en række krænkelsessager.

- For os er det et overstået kapitel. Vi har gjort det helt rigtige, siger Pape om Khaders exit fra partiet, som i denne weekend holder landsråd i København.

arrow Læs også: Pape tror på Schlüter: Der kommer en konservativ statsminister igen

For en måned siden fik Khader af Pape at vide, at tiden i De Konservative var forbi på grund af Khaders krænkelsessager, selv om Khader fortsat nægter sig skyldig.

Khaders farvel kom i kølvandet på en uvildig advokatundersøgelse, som De Konservative havde igangsat på baggrund af historier i pressen med anklager mod Khader om seksuelle krænkelser af en række kvinder.

Undersøgelsen inkluderer syv kvinder og 17 vidner. Den seneste sag stammer fra 2017.

- Vi har bedt en advokat om at gå grundig til værks, vi har fået en rapport, og ud fra den har vi truffet en konklusion, siger Pape.

Khader kan ikke genkende det, kvinderne beskriver om deres oplevelser med ham. Han mener desuden, at de har ladet sig inspirere af hinanden i deres beretninger. Det har han gentaget flere gange.

Khaders exit blev annonceret i minutterne omkring, at Pape holdt pressemøde ved partiets sommergruppemøde. Her fremlagde Pape konklusioner fra den uvildige advokatundersøgelse.

Khader mener, at De Konservative ikke gav ham en fair chance for at give sin version af sagen. Han mener, at partiet pressede på for at få undersøgelsen færdiggjort inden sommergruppemødet.

Som eks-justitsminister mener Pape ikke, at han eller partiet for den sags skyld har dømt Khader i folkedomstolen. Khader er ikke blevet anmeldt, lige som han altså fastholder sin uskyld. Heller ikke advokatundersøgelsen kan dømme Khader for noget.

- Det er en forfejlet debat, siger Pape.

- Det er ikke en retssag. Det handler om, hvorvidt man kan være medlem af foreningen Det Konservative Folkeparti. Det definerer vi kun selv, siger Pape.

Khader er i dag løsgænger i Folketinget.

arrow Papes løfte: Vi vil bruge nok penge på velfærd
18. september 2021 kl. 12:16 Opdateret: kl. 12:18
arrow Konservative rækker ud efter tocifret antal borgmesterposter
18. september 2021 kl. 06:00 Opdateret: kl. 06:00
Rejser du til udlandet i år?